Adil Yargılamayi Etkilemeye Teşebbüs Ve Müteattid Asta Muessir Fiil
degerli arkadaslarım
daha önceden asta muessir fiillden yargılanırken tanıklara mahkeme devam ederken bekleme salanunda ifadelerinizi biliyorsunuz ifadenizi verirsiniz dedim ama tanıklar bunu yönlendirme diye mahkemeye söylediler ve ta 8 ay önce oldugunu ifade ettikleri asta muessri fiill olayları anlattılar baskaları adına ancak aradan 8 ay gecmiş ve ortada bir rapor vb. şikayet yok sadece ilk durusmada tanık olanların ifadeleri var biz gördük diye bu durumdan bir sey çıkar mı yani tanık ların biz görduk demesiyle 8 ay önce gördük demesiyle asta muessir fiiil sucu kanıtlaır mı
Re: Adil Yargilamayi Etkilemeye Tesebbus Ve Müteattid Asta Muessir Fiil
arkadaslar yok mu bu konuda cevap verebilecek
Dava, süresi içinde açıldıysa 8 ay geçmesinin bir önemi yok. İfadeler geçerlidir ve onlara göre hüküm kurulur.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Dava, süresi içinde açıldıysa 8 ay geçmesinin bir önemi yok. İfadeler geçerlidir ve onlara göre hüküm kurulur.
Peki sadece tanıkların ifadesi ile hüküm verilir mi yani sorulmaz mı kaç aydır neredeydin neden şikayetçi olmadın raporun nerede diye ayrıca bu tanıklık ypanlar bir kasıt yapar gibi diğer davanın açılmasına neden oldular ayrıca adil yargılamayı etkileme ifadelerinizi verirsiniz demekle etkilenir mi
olayı az açmak istiyorumarkadaşlar şubat ayında asta müessir fiil şucundan yargılanırken tanıklar terhis olmuş başka birinin adını verdiler ona da asta müessir yapıldı diye ayrıva tanık olanlardan biri de aralık ayın da bana da müessir fiil yapıldı diye ayrıca 6 tanık bize ifademizi şöyle ver böyle söyle dedi dediler ancak mesela odasına çağırdı bana bunu dedi diyor bundan ne olur ilgilenirseniz sevinirim gercekten zor bir durumdayız
Dava açıldığına göre ve mahkeme terhis olan erlerin tanık olarak dinlenmesine karar verdiğine göre usul yönünden bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bu tanıkların ifadelerine göre hüküm kurulabilir. İfadelere itiraz edebilir, siz de başka tanıklar gösterebilirsiniz. Sonuçta hakim yasalara ve vicdani kanaatine göre hüküm kurar.
terhis olanın ifadesine başvuruldu ve sanırım oradan da alehte cevap gelecek öğre öğrendim ancak 5 askerin ifadesi ile böyle hüküm verilirmi ceza vermek bu kadar kolay mı
Beş kişinin ifadesi çok bile gelir. Sizin düşündüğünüz gibi olsaydı kimseye ceza verilmesi mümkün olmazdı. İddianamedeki sevk maddelerini, daha önceki duruşmalarda neler olduğunu bildirirseniz daha ayrıntılı bir yorum yapılabilir.
size nasıl ulaşabilirim tüm belgeleri yollasam size iddianameyi falan