Re: Firardayken resmi nikah
Bana yardımcı olabılecek kımse yokmu arkadaslar cocugun amelıyat olması gerek lutfen bılgısı olan arkadaslar bır yol gosterırse sevınırım tekrar tesekkurler...
öncelikle nüfus müdürlüğüne gidip oturduğu yeri beyan edecek ve o kağıtla ikamet ettiği muhtara gidecek kayıt olacak.sonrada kimlik çıkarma işlemlerine başlayacak.
muhtardan bir korkunuz olmasın aranılan şahısların muhtarlık kaydı ile hiç bir alakası yok.nüfus müdürlüğünden de çekinmeyin kimlik çıkarma işlemlerinde çıkmayan bir suçdur.ben 13 yıldır firardaydım ve bu işlemleri çok rahat yaptım sigortam dahi var.
yalnız nufüs müdürlüğüne ve muhtarlığa kayıt verdiği adres o bölgenin polisine intikal edeceği için çok kısa bir sürede yani 1 yada 2 günde bu işlemleri yapmanız lazım.aksi takdirde o adrese arama kararı çıkacaktır.zaten bu adresde oturmamasında sadece bu işlemler için o adresi kullanmasında fayda var.
sorun için cevabım bu ama ben isterimki kendi rızası ile taslim olsun.kaçmanın sonu yok.ben de bu forumdan aldığım bilgiler dahilinde 23 martda teslim oldum ve özgürlüğümü kazandım.
Muhtarlık arandıgını bılıyor ben gıdıp ıkametgah alayım dedım onun adına ama bu sahsın aranması var veremeyız yerını bılıyorsanız derhal bıldırın dedıler yanı muhtarlık durumdan haberdar zaten sadece kendısıne verılen bır evraktır bu dedıler yanı aldıgım bılgı budur.
Ayrıca sız su anda askermısınız yazdıgınız yazıyı okudum ıkı cocugunuz varmıs allah bagıslasın sız kımlıklerını bu yollamı cıkardınız bunu nasıl yaptınız anlayamadım bana aynen bu cevapları verdıler cocugun ıkametgahını vemedıler ayrıca sız resmı nıkahı nasıl yaptınız???
Neden kımse yardımcı olmak ıstemıyor bıze???
Arkadaslar hayatı bır konu bızım ıcın lutfen bılgısı olanlar bızımle paylasırmı???
Hepınıze cok tesekkur ederız yardımlarınız ıcın !!!
Siz önce kendiniz yardımcı olup forumlarda araşatırma yapabilirdiniz.
Nufus hizmetleri kanununda yapılan değişiklik ile, artık evlilik dışı (imam nikahı diye bir şey yok yani)çocuklar da baba nüfusuna kaydediliyor. Annesi nufusa gidip çocuğu kendi nufusuna kaydettirsin. Ya da baba noterden çocuğun tanınması için özel vekalet bir kişiye versin. Bu yolla baba nufusuna kayır edilsin.
Bulunduğunuz yerde bir avukatta yardım almanız daha doğru biryol olacaktır.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Siz önce kendiniz yardımcı olup forumlarda araşatırma yapabilirdiniz.
Nufus hizmetleri kanununda yapılan değişiklik ile, artık evlilik dışı (imam nikahı diye bir şey yok yani)çocuklar da baba nüfusuna kaydediliyor. Annesi nufusa gidip çocuğu kendi nufusuna kaydettirsin. Ya da baba noterden çocuğun tanınması için özel vekalet bir kişiye versin. Bu yolla baba nufusuna kayır edilsin.
Bulunduğunuz yerde bir avukatta yardım almanız daha doğru biryol olacaktır.
Sayın avukat bey uyarınızı dıkkate alıp sıtede arastırma yaptıgımda sızın benı yanlıs yonlendırdıgınızın farkına vardım kaldı kı bu konularda yorum yapan tum avukatlar cocugun sadece annesının kutugune kayıt olabılecegını yazıyor sızın soyledıgınız sekılde yanı noterden vekalet verılse dahı cocugun babanın nufusuna kayıt olabılme sansı olmadıgı yazıyor yanılıyormuyum???