Re: Haksiz Boşanma Davasi
Haziran'daki ilk duruşmaya katılmazsanız duruşmada olanları bilmeyeceksiniz. Eşinizin avukatı gerekli tedbir taleplerini iletip hakimden taleplerde bulunacaktır. Davaya çıkıp karşı iddialarınızı beyan etmediğiniz için davayı kabul etmiş olacaksınız.
Bu sürede eşinizin yanına gidip görüşmeniz illaki şart değil. Bunun dava ile alakası yok. Eşinizi seviyorsanız boşanmamak için giderseniz belki ikna edersiniz.
26 Haziran'daki duruşma öncesi eşinizin iddialarını kabul etmeyen bir savunma vermelisiniz. Bunun için önce avukat tutun. Avukatınıza gereken bilgileri verin. Eşinizi sevdiğinizi ve boşanmak istemediğinizi, evden de kovmadığınızı, bu anlattığınız olayı bahane ederek gittiğini, 2,5 aydır kendisini geri dönmeye ikna etmeye çalışmanıza karşılık eve geri dönmediğini,"Sevmiyorum seni istemiyorum, boşanıcam diyerekten telefonu camdan attı" meselesinden beri beni sevmediğini söyleyip boşanmak istediğini söyleyip durduğunu savunmanıza yazdırın. Eşinize onur kırıcı davranışlar yapmadığınızı da yazdırın. Yani eşinizin iddialarını kabul etmiyorsanız tam tersini yazdırın. Bunu muhakkak yaptırın. İddiaları kanul etmediğinizi savunma ile mahkemeye iletin duruşma öncesi.
İlerleyen zamanlardaki duruşmalarda eşiniz iddialarını ispatlamak için şahitler çıkartacaktır. Sizde eşinizle geçindiğinizi ispat etmek için şahitler çıkartırsınız.
Avukat kesinlikle tutun. Tek başınıza davayı yürütemezsiniz.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Peki maddi imkanım şu an bozuk, avukat tutmak bana ne kadara mal olur. Birde eşimin avukat tutup tutmadığını nerden anlayabilirim?
Avukat tutamazsam bir savunma örneğini nerden bulabilirim?
Çok Teşekkür ederim şimdiden.
Re: Haksız Boşanma Davası
Savunma örneği hiçbir yerden alamazsınız. Çünkü böyle birşey yok. Her davada olanlar farklıdır. Yaşananlar farklıdır. Bir avukat olmadan bu davayı yürütemezsiniz.
Muhakkak avukat tutmalısınız.
Eğer maddi gücünüz yoksa oturduğunuz mahallenin muhtarına gidip fakirlik belgesi alın ve bulunduğunuz yer il mi ilçe mi bilemiyorum oranın barosuna gidip bu belge ile kendinize bir avukat isteyin. Ama bana sorarsanız para ile avukat tutun derim. Ne yapıp edin tutun derim. Gerekirse ailenizden destek alın bu konuda.
Alıntı:
lazerci rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Peki maddi imkanım şu an bozuk, avukat tutmak bana ne kadara mal olur. Birde eşimin avukat tutup tutmadığını nerden anlayabilirim?
Avukat tutamazsam bir savunma örneğini nerden bulabilirim?
Çok Teşekkür ederim şimdiden.
Avukat tutmakla ilgili!!
https://www.hukuki.net/forum/showthre...as%FDl+tutulur
Keşke gülebilsem. Gülecek durumum yok malesef ama yinede teşekkürler.
Avukat olmadan benim tebligat aldıktan sonra ne yapmam gerekli peki? Yani davayı reddetmek gibi bir hakkım varmı. Var ise bunun tebligatı aldıktan sonra bir süresi varmı?
Savunmayıda kendim bir katibe yazdırıp mahkemeye davadan önce sunarım diye düşünüyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse sevinirim. Sonuçda maaşım iyi ama borcum çok bu sebepten fakirlik kağıdı ile barodan avukat tutmam zor. yani ay sonu geldiğinde elimde bişey kalmıyor.
Birde eşimden ayrı olduğum sürece ona bir şekilde para göndermem gerekirmi?
onun adına çıkardığım ek kredi kartını iade etti.
Teşekkür ederim
Alıntı:
lazerci rumuzlu üyeden alıntı
Keşke gülebilsem. Gülecek durumum yok malesef ama yinede teşekkürler.
Avukat olmadan benim tebligat aldıktan sonra ne yapmam gerekli peki? Yani davayı reddetmek gibi bir hakkım varmı. Var ise bunun tebligatı aldıktan sonra bir süresi varmı?
Savunmayıda kendim bir katibe yazdırıp mahkemeye davadan önce sunarım diye düşünüyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse sevinirim. Sonuçda maaşım iyi ama borcum çok bu sebepten fakirlik kağıdı ile barodan avukat tutmam zor. yani ay sonu geldiğinde elimde bişey kalmıyor.
Birde eşimden ayrı olduğum sürece ona bir şekilde para göndermem gerekirmi?
onun adına çıkardığım ek kredi kartını iade etti.
Teşekkür ederim
Savunmanızı katipe mi yazdıracaksınız? Hiçbir katibin bunu yapacağını ya da yapabileceğini sanmıyorum. Sonuçta katip 657'ye tabi bir devlet memuru ve bunu yapması kanunen yasak.
Ayrıca diyelim ki dediğiniz gibi katibe yazdırdınız bir şekilde. Bu davayı haklı olsanız bile haklılığınızı ispatlayamadığınız için kaybetme riski ile karşı karşıyasınız. Daha bitiminde hakim sonucu sizin aleyhinize sonuçlandırırsa keşke ne yapıp edip avuakt tutsaydım demezsiniz. Çünkü dava bitiminde eğer hakim yüklü miktarda tazminat ve nafaka vermeniz kararı verirse bu sizin yanlış adımlarınızdan dolayı olacaktır. Bir daha bu düşüncenizi gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Yine de siz bilirsiniz. Karar sizin, dava da sizin. Umarım dava bitiminde buradaki foruma dönüp yanlışlarınızı düzeltmek için yardım istemezsiniz. allah hakkınızda hayırlısını versin.
Katip derken yanlış ifade ettim. Eşimde dava dilekçesini orda para karşılığı dilekçe yazan kişilere yaptırdı sanırım. Bende aynı şekilde savunmamı onlara yazdırırım diyorum. Eşim benden tazminat yada nafaka istemez. Ailesi ile kalıyor zaten durumları iyi. Tek derdi dediğini yapmış olmak, zaten dava ile ilgili çok istekli olsaydı avukatı onlar tutardı. Bana gelen dilekçede eşimin adı soyadı yazıyor başka bir isim yok. herhalde avukat olsa Vekaleten Av. ... diye yazardı.
Gerçekten avukat tutacak durumum yok sizi anlıyorum ama kredi kartları ve kredi taksitleri belimi bükmüş durumda, eşimde beni bu durumda bırakıp gitti.
Umarım dediğiniz gibi hayırlısı olur.