Sigorta Şirketinin Ödediği Vefat Tazminatı
Merhaba babam 21 ekim 2008 de trafik kazası sonucu vefat etti. İçinde bulunduğu araç kiralıktı fakat hem zorunlu trafik sigortası hemde kaskosu vardı. Babam 2.5 ay hastanede yattıktan sonra vefat etti. Biz şöförden sikayetci olmadık ama sigorta şirketine vafat tazminatı için başvurduk bugünlerde sonuçlandı ama ödeyecekleri miktar beklediğimizin çok altında acaba bir avukatdan yardım alsak faydası olurmu? Ödemenin vefat edenin yaşına, okuyan çocuk sayısına gibi kriterlere göre yapılcağı söylenmişti bunları göz önünde bulundurduğumuzda verdikleri rakam tatmin edici değil. Yardım ederseniz sevinirim..
Re: Sigorta Şirketinin Ödediği Vefat Tazminatı
İşlemlerin en başından itibaren avukatınızdan profesyonel destek almalıydınız. TTK'nun 1283/1. maddesine göre sigorta şirketi, sigorta ettiren veya sigortadan faydalanan kimsenin ancak gerçekten uğradığı zararları tazmin ile zorunludur. Tazmin edilen tutarın gerçek zarar ile örtüşmediğini düşünüyorsanız sigorta poliçesinden doğan alacak davası açılabilir.
Emrah bey haklısınız ama anlayamıyorum sigorta şirketinin benden istediği evrakları ben eksiksiz olarak tammaladım. Gercekten bir avukattan yardım alsaydım mebla 2 katı olacaktı ama avukat ne gibi bir fark yaratacaktı ki yine aynı belgeleri vermeyecek miydi? sigorta şirketi bizi sahipsiz bulduğu için mi ödemeyi neredeyse yarı yarıya yaptı.
Esma hanım, sigorta şirketinin beklediğiniz oranda ödemeyi neden yapmadığı konusunda ayrıntılı cevabı elbette yine sigorta şirketi verebilir. Ölüm veya maluliyet durumlarında 2008 yılı için belirtilen üst limit 100.000-TL'dir. Bu miktarın hesaplanmasında kişinin yaşı, mesleği, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı ve benzeri bir çok vasfı göz önünde tutulmaktadır.
Trafik kazasına sebebiyet verenlerden manevi tazminat talebiniz mevcut ise mutlaka avukatınızdan destek alınız.