Yeni iş kanuna göre işten ayrılma
Öncelikle herkese merhabalar,
1 yıldır özel bir firmada çalışyrm.Özel sebeplerden dolayı işten ayrılmam gerekiyor.(sektör değişikliği) fakat patronlarım pek istemiyorlar.
İşbu haldeyken yeni yasaya göre işten ayrıldığım taktirde ihbar ve kıdem tazminatlarımı alabilirmiyim?
teşekkürler
esim işten ayrılacak tazmınat hakkı varmı /
mrb eşim bir firmada 5 yıldır calısıyor eşimin işi istanbulda ama benim yeni buldugum iş tekırdagda evımızı tasımak zorundayız esımın acaba cıkış tazmınat alma hakkı varmı ? 15 gun onceden yazılı olarak mudurıyete sunuldu ama uretım seflerı verılmıyor demısler acaba ? cıkıs tazmınatı verılırmı verılmezmı ? SAYGILARIMLA
Re: Yeni iş kanuna göre işten ayrılma
Sayın aski_bilen,
Konuyu neden 2005 yılına ait bir başlıkta gündeme getirdiniz anlayamadım.
Sorunuzun cevabına gelince, eşiniz kendi isteğiyle işten ayrıldığı için tazminat alamaz. Ayrıca ihbar süresine dikkat etmez (ihbar öneline uymaz) ise, işverenin kendisinden ihbar tazminatı talep etme hakkı doğar.
Esenlikler,
ben işten çıkartıldım ve 28 günlük ihbar sürem var ben bu 28 günlük ihbar süresinde işe gitmezsem ne olur
Sayın COKEMAN,
İşten ne şekilde çıkarıldınız. İşveren yazılı olarak ne sebep gösterdi.
Hangi tarih itibariyle işten çıkarıldınız. Hangi tarihten beri çalışıyorsunuz. İşyerinizde toplam kaç kişi çalışıyor?
Biraz detay verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Esenlikler,
öncelikle slm lar.Ben yaklaşık 6 aydır 14 personelin çalıştığı havalimanı içinde rent a car ofisinde satış temsilcisi olarak çalışaktayım.Fakat sigortam hala yatırlmadı ben bu nedenden dolayı işimden ayrılmak istiyorum sigortamın tarafıma ödenmesini sağlayabilirmiyim yada herhangi bir tazminat almam söz konusumudur saygılarımla selçuk yardımcı