Re: İşi Bırakmak İstiyorum
Alıntı:
sesenboga rumuzlu üyeden alıntı
Ben 1,5 yıldır kurumsal bi şirkette çalışıyorum. İşi bırakmak istediğim zaman kıdem ve ihbar tazminatımı ne yaparak koruyabilirim. Yani herkez diyor ki işi sen bırakırsan istifa edersen alamazsın diyor. ben sözleşmemi fesh edebilirmiyim ve sebep olarak ne göstermeliyim ki paramı alabileyim. Sonsuz teşekkür ve saygılarımla.
Öncelikle işi neden bırakmak istiyorsunuz. İş kanunu kapsamında haklı bir sebebiniz var mı? Sebepsiz yere istifa ederseniz ya da işverene tebliğ edilecek şekilde haklı bir sebep bildirmezseniz ileride kıdem tazminatınızı talep için dava açtığınız takdirde istifa etmiş olmanız sebebiyle dava aleyhiniz sonuçlanacaktır. ihbar tazminatına gelince iş akidini fesheden siz olduğunuz için ihbar tazminatı talep edemezsiniz. İş akidini haksız olarak fesederseniz ya da fesih tarihinden 6 hafta önce yazılı olarak bildirimde bulunmazsanız işvereniniz sizden ihbar tazminatını talep edebilir.
söyle söyliyeyim, mesela iş değiştireceğim kariyerimde daha iyi bir meslek var desem yada çalışma arkadaşlarımdan memmun değilim desem ve bunu 45 gün önceden söylesem işe yaramaz mı? teşekkürler...
Söylemek değil, yazılıolarak bildirmek yapmanız gereken.Bu bildirim ihbar süresini başlatır ve süre sonunda ayrılırsınız.Ancak bu bildirimi yapmış olmanız, bahsettiğiniz sebeplerle ayrılmanız durumunda size kıdem tazminatı hakkı kazandırmaz.