Yaralanmalı trafik kazası
İyi günler,
Geçtimiz Ağustos ayında bir ara sokağa dönerken arabanın arkasının yaşlı bir hanıma çarpması neticesinde bir trafik kazasına karıştım.Olay esnasında hızım oldukça düşüktü ancak hanımın düşmesi neticesinde bileğinde kırılma gelişti.Olay yeri raporunda kusursuz gözüküyorum, teyzenin yaya kuralını ihlal ettiği belirtilmiş.Ben gene de görev yaptığım hastanede teyzeyle yakından ilgilendim ve bakıcı bir hanım tuttum.Ancak dün elime ulaşılan dava dilekçesinde hanımın benden şikayetçi olduğu belirtiliyor.Bu durumda ceza alır mıyım ? Alınacak ceza para cezasına çevrilir mi ? Saygılarımla.
Re: Yaralanmalı trafik kazası
Trafik kaza raporunda ve/ya mahkemece dava sürecinde istenecek bilirkişi raporunda tamamen kusursuz bulunursanız cezai ve hukuki bir sorumluluğunuz olmaz.
Çok az bir kusur bile yüklenirse hapis veya para cezası ile yargılanırsınız. Bu ceza muhtemelen para cezası (hapisten çevirme değil-doğrudan para cezası) olur ve miktarı 1500 TL dolayında olabilir.
Trafik sigortanız yaralının hastane masraflarını öder ancak size kusur yüklenmesi durumunda karşı taraf ayrıca manevi tazminat davası açabilir. Size ve yaralıya geçmiş olsun.
İlginize teşekkür ederim.Bu manevi tazminatın belirli bir sınırı var mı ? Zira şu an işsizim ve mali durumum da pek parlak değil açıkçası.Saygılarımla.
Manevi tazminat davası açarlarsa aracınıza ihtiyati tedbir kararı koydurabilirler. Manevi tazminatın belirlenmesinde sizin ve karşı tarafın maddi durumu çok önemlidir. Manevi tazminatın hiç bir sınırı yoktur. Bazen 10.000.-TL istenir 1.000.-TL alınır. Hakimin takdirine bağlı.
Olası bir ceza davası veya tazminat davası sürecinde avukatınızdan profesyonel destek alınız. Trafik kazası dolayısıyla hastane masrafları, işgöremezlik veyahut sair masrafların tarafınızdan tahsili mümkün olmakla birlikte kusur oranının tespiti trafik polisi tarafından değil, mahkemelerin belirleyeceği bilirkişiler tarafından yapılacaktır. Ülkemizde manevi tazminat müessesesi gelişmemiş olmakla birlikte, üst sınır bulunmamaktadır.
Yadaa...
Yaşlı teyzeyle görüşüp eğer yapa biliyorsanız gönlünü almak ve duruşmada şikayetçi olmadığını beyan etmesini sağlamaktır, şikayetçi olmadığı takdirde dava düşecektir.
İlginize teşekkür ederim.Bir avukat arkadaşım var ,yarın kendisine vekalet vereceğim zaten.Bu söz konusu masrafları sigorta karşılamıyor mu ? Ayrıca hanımın sosyal güvencesi vardı.Bu arada kendisini hegün hastanede ziyaret etmeme, bakıcı bir bayan tutmama ve taburcu olduktan sonra da hatrını sormak için aramama rağmen şikayetçi oluyorsa yeniden konuşmamın bir faydası olacağa kanaatinde değilim.80 yaşında emekli bir hanım için istenecek manevi tazminat 30 milyar gibi rakamları bulmaz herhalde değil mi ?
Avukatınız varsa dosya elinde olacağından bizim buradan vereceğimiz bilgiden çok daha fazlasını size verebilecektir. Sigortanız hanımın hastane masraflarını onun sosyal güvenlik kuruluşuna öder. Trafik sigortalarınca manevi tazminat talepleri karşılanmıyor ancak bilek kırılmasıyla bahsettiğiniz miktarda tazminat olmaz.
Tanıdığını avukatınız varmış ne güzel. O nunla görüştüğünüzde sizi kesinlikle aydınlatacaktır.