Muhasebecilik Ruhsatım üzerinden beyannameler verilmiş!!!
Sevgili arkadaslar
Bundan yaklaşık 6 yıl önce Serbest muhasebecilik ruhsatımı aldım. Şu anda bir firmada İdari müdür olarak görev yapıyorum. Firma yetkilileri benim muhasebe ruhsatım olduğunu da biliyorlardı. Yaklaşık 2 yıldan bu yana benim bilgim dışında şirketin bütün SSK beyannamelerini, Vergi dairesi beyannmelerini internet üzerinden ve elden olarak benim ismimi ve sicil numaramı kullanarak beyannamelerini verdirmişler. Bu konuda benim bu güne kadar hiçbir bilgim yoktu. Firmanın aylık satış cirosu 1.000.000 TL civarındadır. (1 trilyon) Bilgim olduğunda benimle sözleşme yapmak istediler. Tabi bende gecmişten bu yana bildirgelerin verilmesinden ve kontrolününde tarafımca zor yapılabileceğini bildiğim için sözleşme imzalamadım, vekaletname vermedim. Verilen tüm beyannamelerde asla benim imzam yoktur.
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığım içinde oldukça şaşırdım. Firmaya tazminat davası dahil açabilir miyim. Bana bu konuda yardım edecek arkadaslar varmı. Şimdirden teşekkür ederim.
Beni özel olarak yönlendişrebilecek arkadaslarla da birebir telefonda veya mail ile görüşebilirim.
Re: Muhasebecilik Ruhsatım üzerinden beyannameler verilmiş!!!
Alıntı:
gbozkurt rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadaslar
Bundan yaklaşık 6 yıl önce Serbest muhasebecilik ruhsatımı aldım. Şu anda bir firmada İdari müdür olarak görev yapıyorum. Firma yetkilileri benim muhasebe ruhsatım olduğunu da biliyorlardı. Yaklaşık 2 yıldan bu yana benim bilgim dışında şirketin bütün SSK beyannamelerini, Vergi dairesi beyannmelerini internet üzerinden ve elden olarak benim ismimi ve sicil numaramı kullanarak beyannamelerini verdirmişler. Bu konuda benim bu güne kadar hiçbir bilgim yoktu. Firmanın aylık satış cirosu 1.000.000 TL civarındadır. (1 trilyon) Bilgim olduğunda benimle sözleşme yapmak istediler. Tabi bende gecmişten bu yana bildirgelerin verilmesinden ve kontrolününde tarafımca zor yapılabileceğini bildiğim için sözleşme imzalamadım, vekaletname vermedim. Verilen tüm beyannamelerde asla benim imzam yoktur.
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığım içinde oldukça şaşırdım. Firmaya tazminat davası dahil açabilir miyim. Bana bu konuda yardım edecek arkadaslar varmı. Şimdirden teşekkür ederim.
Beni özel olarak yönlendişrebilecek arkadaslarla da birebir telefonda veya mail ile görüşebilirim.
Vergi dairesine bir yazı vererek durumu bildiriniz. Aynı Durumu SSKya da bildiriniz. Kendfi odanıza da yazılı bilgi veriniz. Şirkete noterden ihtarname çekiniz. Savcılığa suç duyurusunda bulununuz dolandırıcılıktan. Sizin tazminat davası açabilmeniz için maddi veya manevi bir zarar uğrmanız gerekir. Böyle bir zarar sözkonusu değilse tazminat davası açamazsınız.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Peki hiçbir bildirimde bulunmasam beni bağlayıcılığı olur mu bu olayın
Alıntı:
gbozkurt rumuzlu üyeden alıntı
Peki hiçbir bildirimde bulunmasam beni bağlayıcılığı olur mu bu olayın
Olmaz. Sizin haberiniz olmadan imzanız olmadan yapılan bir işlemden sorumlu olmazsınız. Ancak yinede ifadeniz alınır. Örneğin mali polise intikal edecek bir olayda polis sizi de alıkoyacaktır. Burada haberinizin olmadığını ıspatlamanızı isteyebilir. Ancak haberinizin olduğu belli olduğuna göre bence gerekli bildirimleri yapınız. Daha sonra ağır neticelerle karşı karşıya kalmayınız.
açıklayıcı bilginiz için teşekkür ederim