İhbarsız maaş düşürülmesi
Suanda çalısmakta oldugum firma. krizi bahane ederek maaslarımızı zaten gec ödüyor örnegin.. ocak ve subat maaslarını 21 nisanda ödediler..
Maaşlarımızı böle gec ödedıklerı için 24.04.2009 da ssk prim sorgulamasına baktım ve orada benden habersiz maasımda bir düşüş oldugunu farkettim..ben ve tüm çalısanlarınki aynı sekilde haber vermeksizin düşürülmüş.. bizlere bu bıldırılmedi.. suan 26nisan olmasına ragmen mart maasını halen alamadık ama bu maas indirimini farkettim şimdi soruma geleyim ;
Ben kabul etmeden firma benim maasımda düşüş yapabilirmi? cevap hayır ise ben bunu kabul etmedigimde yasal olarak haklarım nelerdir.. örneğin ben bunu kabul etmiyorum maasıı ödeyin diye israr ettim ve kabul etmediler diyelim ben işten bu sebebten isten ayrıldım diyelim bu düşüs tazminat almama neden teşkil ediyormu.ediyorsa tazminatımı en son maasım üzerindenmi yani düşük maastanmı hesaplayacaklar.. birikmiş kullanmadıgım ücretli izinlerimi bu benim kabul etmediğim mikar üzerindenmi hesaplayacaklar..
Ayrıca ben bu maası daha almadım ama yasal olarak bir itiraz süresi varmı.bunu sorma sebebim bana mart maası ödemesede ssk ya bildirimi düşük maas üzerinden yapmış olması.
ben bu yeni düşük maasımı hiç bir sekilde kabul etmeyeceğim sizce hangi yolu izlemeliyim..
Re: İhbarsız maaş düşürülmesi
Primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük ücret üzerinden hesaplanıp ödenmesi nedeniyle sözleşmenizi sona erdirip kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.
Hesaplamalar gerçek aldığınız ücret üzerinden yapılacaktır.Aksi durumda iş mahkemesinde dava açıp, gerçek ücretinizi belgeleyerek hakkınızı alabilirsiniz.