Yönetici benden yakmadığım yakıt parasını istiyor
merhabalar..benimde bu yakıt konusunda bir sorunum var...ben 6 mart tarihinde ev kiraladım...12 mart tarihindede eve tasındım...tasındığım zamanda yöneticiye cıkıp benim yakıt borcumu hesaplamasını istedim..yöneticide bana 560 dolar gibi astronimik bir rakam ödemem gerektiğini söyledi..neden bukadar cok dediğimde, oturduğum apartmanda kömürü 2008 in kasım ayında tonunu cok yüksek bir rakama 650 dolardan 2750 kilo karsılıgı 1680 dolardan kömür alınmış..bu parayıda 280 dolar taksitle 6 aya bölmüşler...benden önceki kiracı 3 ay ödemiş sonra tabiki külfetli gelince çıkmış evden..ev bir ay boş kalmış sonrada ben tuttum..kalan 2 aylık parayıda yani 560 dolarıda benim ödemem gerektiğini söyledi...ben ise yöneticiye depoda nekadar kömür kaldıysa ona ortak olacagımı söyledim..depodada 50 torba kömür kalmış...yani 2 ton kömür kalmış..apartmanda 10 haneli bir apartman..yani 2 ton kömürün 10 a taksimi 200 kg yapıyor..bende bu kalan kömüre ortak olacağımı söyledim..fakat yönetici kabul etmedi..560 dolar ödiceksin dedi....ama ben evi tuttuğum tarihten itibaren zaten depoda kömür kalmadığı için gündüzleri kalorifer hiç yanmadı,bazı günlerde sadece akşamları 6-11 arası yandı....ev sahibiyle evi tuttuğumuz zaman ev sahibi bana evin böyle bir yakıt borcu olduğunuda söylemedi..benim ne yapmam lazım şimdi..kanunen bu parayı ödememe durumum doğuyormu....teşekkürler
Re: Yönetici benden yakmadığım yakıt parasını istiyor..
Benim kanaatim yakmadığınız yakıtın parasını sizden tahsil edemezler. Sizin sorumluluğunuz apartmana giriş tarihinizden itibaren başlar. Şöyle örneklendirmemiz gerekirse depoda kömür bitmiş olsaydı. Size şöyle talepte bulunmak mümkün mü(biz yaktık bitti ödemesini şimdi yapacağız sizin payınıza da geçmiş dönemin borcu düştü) herhalde herkes olurmu öyle şey diyecektir. Bu nedenle ileriye dönük olarak ne varsa ona katılmanız gerekir diye düşünüyorum. Geçmiş dönemin borcunu mal sahibinizden talep etmeleri gerekir bence.
valla benim düşüncemde o yönde ama işte adamla sürekli tartışıyoruz..neye varacak sonu bilemiyorum..
Sizden kullanmadığınız bir kömürün bedelini alma hakları sözkonusu değil.Fiilen evi kullanmaya başladığınız tarihten itibaren ödemekle yükümlüsünüz.Eğer ki aranızda bu konuyla ilgili ödeyeceğinize dair bir mukavele yapılmamışsa alamazlar o bedeli.Şu da var ki, ev sahibi kira konusu gayrimenkulle ilgili sizi aydınlatma yükümlülüğünü tam olarak yerine getirmemiş.Her koşulda haklısınız.Yönetici çok üstelerse mahkemeye başvurmasını söyleyin bence:) eminim ki bu külfete girmek istemeyecek susacaktır.
cok teşekkürler aydınlattığınız için