Re: Aracımı kiraya versem
Araç kiralama firmalarının sözmeşmeleri vardır. Ancak bu sözleşmeler sizden çok firmanın yararını gözetir nitelikte olacağından 2918 sayılı KTK, BK gibi mevzuatı iyi bilen bir avukata hukuki, mali, cezai tüm sorumlulukları hakkaniyetli olarak paylaştıran başka bir sözleşme hazırlattırmadan ben olsam aracımı kiralama firmasına teslim etmem. Aksi halde yarar beklerken zarar görmeniz mümkündür.
Re: Aracımı kiraya versem
Alıntı:
seyyah_dost rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
inşallah doğru yerde konu açmışımdır.
benim kendime ait binek bir otomobilim var.
bir rent a car firmasına aracımı kiraya vermek istiyorum.
herhangi bir durumda (kaza, hırsızlık, suça karışma...)mağdur olmamam için ne yapmalıyım.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Aracınızı özel ve detaylı sigortalatın. Ayrıca rent a car ile ayrıntılı bir sözleşme yapınız. Kaza durumunda can kaybı varsa siz araç sahibi olarak her durumda sorumlu kalırsınız.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Cevap: Re: Aracımı kiraya versem
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Aracınızı özel ve detaylı sigortalatın. Ayrıca rent a car ile ayrıntılı bir sözleşme yapınız. Kaza durumunda can kaybı varsa siz araç sahibi olarak her durumda sorumlu kalırsınız.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Rent a car firması ile yapıalcak sözleşmede "Kanunen suç teşgil edecek durum ve durumlar halinde sorumluluk xxx Rental' a aittir. " tarzında bir ifade belirtilmiş olsa da yine ruhsat sahibi sorumlu kalır mı ? Kalırsa ne amlamda ve ne düzeyde sorumluluk altında kalır ?
Cevap: Re: Aracımı kiraya versem
Biz de aracımızı kiraya vermeyi düşünüyoruz.Verdiğiniz bilgiler çok işimize yaradı.Teşekkürler...