-
Yetim Maaşı
Merhabalar…
Ben 1988 dogumlu şuan lisans öğrenimini (4. sınıf) devam ettirmekteyim.adım SERKAN T.
Babam 1965 doğumlu ve devlete 6 yıl 5 ay 14 gün hizmeti bulunmaktadır.Babam 1991 mart ayında vefat etmiştir.O zamandan bu zamana kadar bir tek ben kesintisiz olarak maaş aldım.Babamın ölümüyle dul kalan annem 2000 yılının ocak ayında 2. evliliğini yaptı.1991 yılından 2000 yılına kadar maaş alması gerekmezmiydi.Benim o zamanlarda yaşım küçük oldugundan bu konu ile pek ilgilenemedim.
1-şu anda;yeni tasarıya göre eğer hakkımız varsa geriye dönük annemin almadığı maaşları toptan alabilirmiyiz.
2-lisans öğrenimim (temmuz 2009 da )bittiğinde açıköğretim okumayı düşünüyorum.Maaşım devam eder mi.Eğer kesilirse yüksek lisans yaparsam yüksek lisans boyunca devem eder mi.
şimdiden teşekkürler…
-
Re: Yetim maaşı
Babanız muhtemelen E.Sandığına tabi olarak çalışıyordu.E.S.na bağlı çalışanların 10 yılı doldurmadan ölenlerin eşlerine dul maaşı bağlanmıyordu.5 yılı doldurduktan sonra ölen kişilerin eşlerine dul maaşı verilmesi uygulaması 1.10.2008 başladı.25 yaşını dolduruncaya kadar,babanız üzerinden tedavi yardımı ve yetim aylığınız devam eder.
İyi günler...
-
Re: Yetim maaşı
Sayın Sakar bu konuyla alakalı benimde bi sorum olacaktı, yardımcı olursan sevinrim
-1989 da Koacası ölen bir bayan eşinden dolayı ssk dan maaş almaktadır, aynı zamanda bayanın babasıda 199 te vefat etmiştir, kocasdından dul maaşı alırken babasındada yetim aylığı alabilirmi, alabirse şartları nelerdir..?
Şimdiden teşekkürler ederim.
-
Re: Yetim Maaşı
Soru: Sosyal güvencesi olmayan, eşinden dolayı SSK dan dul maaşı alan bir bayan vefat eden SSK’ lı babasından dolayı da yetim aylığı alabilir mi?
Ayşe Kılıç/SAKARYA
Cevap: SSK kendinden dul aylığı alanlara ana ve babalarından dolayı yetim aylığı bağlamıyor. Ancak, talep edilmesi halinde, aylıklardan tutar itibariyle yüksek olanı bağlıyor.
------------
Not: Ekrem Sarısu'dan aktarılmıştır.
İyi günler...
-
Re: Yetim Maaşı
selamlar bi konu hakkında yardım talep ediyorum bilgisi olan arkadaşlardan? babam ssk emeklisi,di vefat etti maaş annemin üzerine bağlandı dul aylığı olarak.annemin babasıda bağkur emeklisi ve vefat etti acaba babasının üzerindende yetim aylığı alabilirimi?şimdiden yardım eden herkese çok teşekkürler.