-
Çek Kaybolması
iyi günler ben bir konuda danışmak istiyorum şimdi bir arkdaşım bir özel sektörde ön muhasebe tutarken bir kaç tane çek kaybolmuş ve firma yetkileride bu çeklerin çekildiğini ve arkasındaki cironun bu arkadaşa ait olduğunu tespit etmişler ve arkadaş o çekleri ödemiş yanlız bir çek var çek kayıp ve çekilmemiş çekin sahibide bunu kabul edip benim borcum demiş fakat firma sahibi illa ben senden istiyorum diyip diretiyormuş yoksa seni hırsızlıktan dolayı mahkemeye verecem diyip tehtidde bulunuyormuş arkadaş da diyorki o çeki ben almadım yada kaybetmedim aldığım ve çektiğim çekleri zaten ödedim ne yapmam gerekir diye sordu bir bilgi verirseniz sevinirim.... çekler 6 ay önce vadeli kaybolan çekte 6 ay önce vadeli) çok aciiiiil
-
Re: Çek Kaybolması
Konu tam olarak anlaşılabilir şekilde anlatılmadığı kanaatindeyim. soruyu tam ve anlaşılır sorabilirmisiniz?
-
Re: Çek Kaybolması
daha ne kadar açık olmalı anlamadım ki arkadaş çekleri çalmış sonrada çalındığını firma yetkileri anlamış ve çalanın arkdaş olduğunu tespit etmişler ve arkdaşa demişler ödermisin mahkemeyemi verelim arkdaşa ta öderim demiş ve ödemiş fakat firmaya ait bir çekte aynı işlemle çalınmış ama çalan kişi arkdaş değil ve firma bu çekleri sen çaldığına göre bunu da sen çaldın diyip mahkemeye veeceklerini söylemişler ödediği çeklerle beraberinde arkdaş çekin çekilmediğini ve çekin sahibini bulmuş ve çek sahibi de borç benim borcum demiş fakat firma çekin sahibine sen karışma ben ondan alacam demiş şimdi arkdaşa ne yapmalı ???