-
Evrakta sahtecilik
Merhaba,Düzce sanayi çarşısında esnafım. Yanımda çalışan pazarlama ve muhasebe elemanım 2007 kasım ayında gecirdiğim trafik kazası nedeni ile işyerime gelemediğim 5 ay süresi içinde işyerime ait kaşe ile hem senet hem çek kesmek ve imzamı taklit etmek sureti ile müşterilerimi ve işyerimi dolandırdı. 2008 nisan ayından beri Düzce de dava açtığım bu elemanım hakkında danıştığım avukatlar bu davlardan ve kaybettiğin paralardan hiçbir şekilde sonuç alamzsın diye benim umudumu kestiler ve açtığım davadan hala bir sonuç alamamaktayım. 2 sefer adalet bakanlığından bilgi istedim, hemen ertesi gün Düzce Savcılığından beni çağırdılar. Savcı bey neden adalet bakanlığını arıyorsun diye de beni azarladı.Ben de 150 bin lira civarında mal ve para kaybettiğimi üzerimdeki davaların çok olduğunu söylesemde hala dikkate alınmadığım ortada neyapacağımı bilemiyorum, Düzce mahkemelerinde bu gibi davalardan neden sonuç çıkmaz şaşırdım doğrusu. Bu nedenle bir arkadaşımın tavsiyesi ile sizlere bu derdimi anlatıp sizlerden yardım ve yönlendirilme bilgi rica ediyorum. Saygılarımla
-
Re: Evrakta sahtecilik
Para nasıl kaybettiniz anlamadım. İmzalar size ait değilse, imza inkarında bulunmadınız mı?
Ya da öğreniz öğrenmez çeklerin ödenmemesi için bankaya başvurmadınız mı?
-
işyerimden ayrıldığım 5 ay süresince 93,000 tl işyerimden fatura kesilmiş bu kesilen faturaların %75 i sermaye yedek parca alımı satımı yapılmış ticari olarak malzemeleri almış satmış alacaklıyada hiç para ödememiş patron hastaneden çıkınca ödeyeceyiz deyip bütün alacaklıları bekletmiş.
ve asıl önemlisi elinde çanta batı karadeniz bölgesini gezen bir forklift satıcısı olarak müşterilerin makinalarına olmayacak kadar yüksek fiyat biçip müşteriyi kandırıp yerine yeni leasınglı makina verip eskisinide yarı fiyatına başka birilerine sattığı için işyerimizden ticari bir alışveriş yok fatura kesmemişiz sözleşme yapmamışız buna rağmen bu dolandırılan kişilerin ellerinde işyerimin kaşesi ve kendi imzası olduğu için her alacaklı zaten mahkemeye vermiş bizi icra aşamasında anca ben işyerime gelebildim herşey geçmiş yapacak birşey yoktu hiçbirşey yapamadım 1 kuruş param kalmamıştı ve bir arkadaşım avukat tavsiye etti onun yanına gittim dertlerimi anlattıktan sonra bana dediki sen bana bu davaları durdurmak için 100,000 tl lik banka teminatı bulacaksın eyer bulamazsan her alıcıya gidip bu borçları ödeyecek yada ödeme planı çıkarıp anlaşıp sahte senet ve çekleri eline alıp anca karşı dava açabiliriz dedi ve ben herkesin elinden sahte senet ve çekleri geri aldım ödeme planı çıkarıp senetler verdim ama bu elemana karşı açtığım davanın hiç ilgilenilmediğini farkettim birkaç kez savcının yanına gidip konu hakkında bilgi almak istesemde çok sert davranıp prosüdürü bekleyeceksin dedi bende daha fazla beklemeye dayanamadığım için adalet bakanlığından bilgi edinme hakkımı kullandım ertesi gün beni savcı çağırdı fırca attı ve o gün işleme soktu o dava dilekçemi 7 ay boşa gecti beklemekle imza attığım sirküleri birdaha gönderdi yine 2 ay ses yok yine bilgi edinme hakkımı kullandım yine cağırdı adliyeye ve bu sefer bana evrak üzerinde imza attırdı davamla ilgileniyorlar diye ve yine bugün 2 ay geçti hala ses soluk yok bu elemanım benden önce birçok kişiyi dolandırdığınıda farkettim şahitler bile buldum ama yapacak birşeyim şuan yok avukata verebilecek tek kuruşum olmadığı için sanırım avukatım haklı olarak ilgilenmiyor.
teşekkür ederim sizlere.saygılarımla
-
bu sahtekarlık yapan elemanımın normal şartlarda bankalarda ve noterden tastikli yetkisi yok ama benim bir hatam var bu elemanıma ben malzeme alımlarında ve acil siparişlerde çek ve senet kesip alacaklıya teslim etmesine izin vermiştim ve o güveni benden alabilen kimse çıkmamıştı çok iyi bir şekilde o itibarı kazanmasını bilmişti benim gözümde danıştığım avukatım ise bu davaları kesinlikle kazanamazsın sen izin vermişsin birkere hakim hiçbirşey yapmaz haybeye uğraşıyorsun dedi.
-
Forumda aynı konuyu (by_senarist) başka kullanıcı hesabıyla tekrar sormuşun . Anlıyorum derdin sıkıntın var ama , dikkat çekmek için yaptığın şu olay bence çok yanlış herkes senin gibi yapsa forum tam bir çöplüğe dönmezmi . Bizimde sorularımız var ve sabır içinde belkiyoruz . Kuralları okuyunuz lütfen . Hem aynı iki tane konu açmısın . hemde Forum kurallarına göre kesinlikle yasak olan birşeyi yani bir isim adında bir çok üyelik açmışın .
Lütfen Arkadaşım Lütfen..
-
dün işyerime tanıdığım bir arkadaşım geldi sorunlarımı bildiği için daha çözemedinmi işlerini dedi bende devam ediyor davalarım dedim bana ben Hukuki.net e üyeyim benim şifremle girelim danışalım fikir alalım sorunlarınla ilgili dedi yazdık gönderdik sonrada gel senide üye yapalım sorunlarını paylaşırsın sende dedi ve bende üye oldum onun sayesinde ve aynı konu iki yerde sizlere iletilmiş oldu özür dilerim .
-
selam!
2004 yilinin 11. ayinda hakkimda sahte noter vekaleti yaptirmaktan dava acildi. Vekaleti kullanmaya calisan kisiler tapuda yakalandi ve serbest birakildilar. Ifadelerinde evlerinin kendi mallari oldugunu satin aldiklarini ancak satin aldiklari akrabalarinin yurtdisinda ilticaci oldugunu belirtip, ayni akrabalarinin esinin ölümünden dolayi satis islemi yapamadiklarindan dolayi. benden yardim istediklerini ve benim istanbulda sahte vekalet düzenlettirerek kendilerine verdigimi söylemisler. Daha sonra ayni evin gercekten kendilerinin oldugu belirlenmis ve yeni gercek bir vekaletle almislar. sorum su bu tip davalarin dava zaman asimi ne kadardir. Ben o tarihten beri yakalanmadim ve ifade vermedim. teslim olursam ne kadar ceza alabilirim. vekaleti ben düzenlemedim ama düzenlettirdim. Yani sucluyum.
-
2004 yilinin 11. ayinda hakkimda sahte noter vekaleti yaptirmaktan dava acildi. Vekaleti kullanmaya calisan kisiler tapuda yakalandi ve serbest birakildilar. Ifadelerinde evlerinin kendi mallari oldugunu satin aldiklarini ancak satin aldiklari akrabalarinin yurtdisinda ilticaci oldugunu belirtip, ayni akrabalarinin esinin ölümünden dolayi satis islemi yapamadiklarindan dolayi. benden yardim istediklerini ve benim istanbulda sahte vekalet düzenlettirerek kendilerine verdigimi söylemisler. Daha sonra ayni evin gercekten kendilerinin oldugu belirlenmis ve yeni gercek bir vekaletle almislar. sorum su bu tip davalarin dava zaman asimi ne kadardir. Ben o tarihten beri yakalanmadim ve ifade vermedim. teslim olursam ne kadar ceza alabilirim. vekaleti ben düzenlemedim ama düzenlettirdim. Yani sucluyum.
-
selam!
2004 yilinin 11. ayinda hakkimda sahte noter vekaleti yaptirmaktan dava acildi. su ana kadar yakalanmadim ve ifade vermedim. Bu tip davalarin dava zaman asimi ne kadardir. teslim olursam ne kadar ceza alirim. saygilar.
-