Nişanlılıkta soyadı değişmesin diye verilen dilekçenin geri çekilmesi
merhabalar,
ben yaklaşık 10 gün önce nikah günü alırken kendi soyadımı da almak için bir dilekçe doldurdum. Ancak şu anda bundan vazgeçtim. belediyeyi aradığımda, nikah günü belirtin gibi bir şey söylendi. Bu durum evlilik cüzdanına geçiyor bildiğim kadarıyla. Acaba şu anda yapmam gereken bir işlem var mı, yoksa nikah günü söylemem yeterli olur mu?
teşekkürler, iyi çalışmalar.
Elif
Re: Nişanlılıkta soyadı değişmesin diye verilen dilekçenin geri çekilmesi
Alıntı:
whatslove rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar,
ben yaklaşık 10 gün önce nikah günü alırken kendi soyadımı da almak için bir dilekçe doldurdum. Ancak şu anda bundan vazgeçtim. belediyeyi aradığımda, nikah günü belirtin gibi bir şey söylendi. Bu durum evlilik cüzdanına geçiyor bildiğim kadarıyla. Acaba şu anda yapmam gereken bir işlem var mı, yoksa nikah günü söylemem yeterli olur mu?
teşekkürler, iyi çalışmalar.
Elif
benzer olayı bende yaşam.Telefonla aradım .Tamam dilekçenizi iptal ettik dediler.Sonrada eşimin soy adını aldım.
Cevap: Re: Nişanlılıkta soyadı değişmesin diye verilen dilekçenin geri çekilmesi
yarın nikah var ve kime nasıl dilekçeyi iptal edelim diyeceğimi bilemiyorum, geç olmamıştır umarım...teşekkürler cevabınız için:)
Elif
Cevap: Re: Nişanlılıkta soyadı değişmesin diye verilen dilekçenin geri çekilmesi
Elif hanım ilgili Belediye'ye bugün bizzat başvurmanız gerekebilir. Telefon vasıtasıyla yapacağınız görüşmede kimlik tespiti yapılamayacağından, dilekçenizin iptali söz konusu olmayabilir.