Borçlu kredi kartı varken başka kredi kartları kullanılırmı
Merhaba bu forumda ilk konum ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Bir bankanın öğrenciler için olan kredi kartına sahibim ve bu kredi kartı şu anda limiti dolu borcum var durum böyleyken ben başka bir bankadan kredi kartı başvurusu yaptım ve onaylandı.Bendeki kredi kartının borcu olduğu için ve limiti dolu olduğu için acaba yeni kredi kartını kullanabilirmiyim?
Re: Borçlu kredi kartı varken başka kredi kartları kullanılırmı
Banka size kart verdikten sonra, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz!!
Alıntı:
Erman Öztürk rumuzlu üyeden alıntı
Bir bankanın öğrenciler için olan kredi kartına sahibim ve bu kredi kartı şu anda limiti dolu borcum var durum böyleyken ben başka bir bankadan kredi kartı başvurusu yaptım ve onaylandı.Bendeki kredi kartının borcu olduğu için ve limiti dolu olduğu için acaba yeni kredi kartını kullanabilirmiyim?
Nacizane önerim; kredi kartı kullanmamanız.Zira kredi kartı faizleri oldukça yüksek.Yıllık yasal faiz % 9 iken kredi kartlarının aylık faizi %5 civarlarında zannedersem.Yani yıllık en az % 60 faiz'e tekabül ediyor bu da.Çalışanlar bile bu yükün altında ezilirken öğrencilerin bu kadar büyük bir faiz yükü altına girmesi şahsen beni düşündürüyor ve üzüyor.Sonuç ortada; habire artan icra dosyaları ve hacizler.Tabi karar sizin.
Saygılarımla..
Sayın Av.Ferda Aydın ve Erdoğan Kırcalı verdiğiniz yanıtlar için çok çok teşekkür ederim hukuki.net gerçekten Türk toplumuna faydalı olabilecek bilgiler paylaşılan bir platform. Bana sizden başka yardım eden olmadı samimiyetiniz için teşekkürler iyi çalışmalar.
Alıntı:
Sayın Av.Ferda Aydın ve Erdoğan Kırcalı verdiğiniz yanıtlar için çok çok teşekkür ederim hukuki.net gerçekten Türk toplumuna faydalı olabilecek bilgiler paylaşılan bir platform. Bana sizden başka yardım eden olmadı samimiyetiniz için teşekkürler iyi çalışmalar.
Rica ederiz.Hukuki.net Türkiye'nin en kaliteli hukuk sitelerinden biri...
Samimiyiz; zira hukuk ve adalet duygularına yürekten bağlıyız.Sitemizde gönüllü olarak sorulan sorulara cevap veriyoruz; hiç bir şekilde sorulan sorulara cevap verirken bir maddi beklentimiz yok ve olamaz da...
Ben de sizin gibi bir üyeyim; Hukuki.net yönetiminin içtenliğini ve özverisini gördüğüm için bu site'de bir senedir aktif olarak yer almaya çalışıyorum.Saygılarımla...:)
Alıntı:
Arkadaşım biz burada aileyiz ve sana aileden biri olarak diyorumki girdiğin yol bataklık sakın girme bakın net konuşuyorum alma 2. kartı.
Bütün kart borçluları aynı yoldan geçer. 1 olan kart 2 iken 3 5 10
sonra ondan çek ona yatır bankalara çalış faiz öde ve icra memurları ilk önce gece rüyalarına gelir sonra evine hayatın alt üst olur. Yani bütün borçlular böyle olmuştur tabi senin kendi insiyatifinde ama icralık olsan bile tek kartla olursun banka ile anlaşamazsan avukat ile anlaşır bütün enerjini gayretini o borca yoğunlaştırır ödersin ama 3 5 kart olsa hangisine para yatırıp haczi durduracan
Borcunuz varken 3. hatta 4. karti da alabilirsiniz. Hatta calisiyor olmasaniz, bir geliriniz olmasa bile kredi karti alabilirsiniz. Ancak Sn Ucucu'nun söyledigine katilarak kredi karti almanizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Taksit icin kullanacaksaniz ögrenci kartinizin borcunu ödeyerek kullanin. Zira yüksek limit daha yüksek risk anlamini tasir.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Rica ederiz.Hukuki.net Türkiye'nin en kaliteli hukuk sitelerinden biri...
Samimiyiz; zira hukuk ve adalet duygularına yürekten bağlıyız.Sitemizde gönüllü olarak sorulan sorulara cevap veriyoruz; hiç bir şekilde sorulan sorulara cevap verirken bir maddi beklentimiz yok ve olamaz da...
Ben de sizin gibi bir üyeyim; Hukuki.net yönetiminin içtenliğini ve özverisini gördüğüm için bu site'de bir senedir aktif olarak yer almaya çalışıyorum.Saygılarımla...:)
Av Ferda Aydın
İlginize ve alakanız ve vermiş olduğunuz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ediyorum hukuk i net üyesi olmak gerçekten bir ayrıcalık .