bekar murisin
ana baba bir 5 öz kardeş , baba bir ana ayrı 7 üvey kardeş
toplam 12 kardeş arasıdaki
1- Mirasın paylaşım oranları
2- her birinin Mahfuz hisseleri oranları
Hakkında bilgi rica ediyorum
Printable View
bekar murisin
ana baba bir 5 öz kardeş , baba bir ana ayrı 7 üvey kardeş
toplam 12 kardeş arasıdaki
1- Mirasın paylaşım oranları
2- her birinin Mahfuz hisseleri oranları
Hakkında bilgi rica ediyorum
Kim kime mirasçı?
Bir kişi vefat ettiğinde altsoyu (çocuk, torun, torun çocuğu...), annesi, babası ve eşi yoksa; anne ve babanın yerini kardeşler alırlar.
Anne ortak 5 kardeşin her biri annenin payından 1/10 eşit pay alır.
Baba ortak 12 kardeşin her biri babanın payından 1/24 eşit pay alır.
Dolayısıyla 5 kardeş 17/120 pay alır, kalan 7 kardeşin payı ise 5/120 olur.
Kardeşe mirasçı olunursa saklı pay olmaz, kaldırıldı.
bilgiler için teşekkürler
çocuksuz kardeş vefat ettikten sonra ve herhangi bir miras diğer kardeşlere bırakmazsa ,mahfuz hisseler baba ve anneden dolayı intikal etmiyormu
bilgi rica ediyorum
Anne ve baba miras bırakandan önce öldüyse, kardeş saklı paya dayalı bir hak iddiasında bulunamaz.
Anne baba miras bırakan öldüğünde hayattaysa, mirasçı olur, en azından saklı payı kadar miras alır. Daha sonra onlar vefat ederse çocukları onun mirasından en az saklı pay kadar pay alır. Bu şekilde dolaylı bir faydalanma söz konusu olabilir.
Garyimenkul sahibi bekar kardeş vefat ettiğinde anne baba sağ, daha sonra baba da vefat ediyor. Anne ve 3 kardeş hayattalar. Paylaşım oranı nedir?
gayrimenkul sahibi bekar kardeş vefat ediyor , anne ve baba daha önceden ölmüş , bekar kardeş mirasıni başka bir üçüncü sahısa bırakıyor ,daha sonra öz kardeşleri ölen kardeşinin mırastandan faydalanabmak istiyorlar , payları mahfuz hisseleri var mı ?
Miras bırakanın, anne babası kendinden önce vefat etmişse, dilediği kişiye /kuruma miras olarak tüm varlığını bırakabilir.Kardeşlerin bu durumu karşıdan seyretmekten başka yapabileceği bir şey yoktur.!