-
Taşeron firma sorunu
Merhabalar;
Ben Bursa'da bir devlet kurumunda taşeron firmaya bağlı olarak 2 yıl 10 ay'dır çalışmaktayım.bu 2 yıl 10 ay içerisinde 14 defa işe çıkış - girişimiz yapıldı.bağlı oldğumuz taşeron firma 2-3 ayda bir gelip bize çıkış-giriş evrakları imzlatıyor.ve hiç bir çıkış girişin arası 6 ay değil bazen ayda bir bazen 2 bazen 4 ay da bir yapıldı.bu firma yaklaşıl 12 seneden beri bu kurumun ihalesini alıyor.fakat bu sene yapılan ihaleyi kaybetmiş.
İlk sorum: Bu firma giderken bize kıdem tazminatlarımızı vermek zorunda mı? Vermediği taktirde ne yapmalıyız.(yaklaşık 700 kişiden bahsediyorum burda)
İkinci sorum: Bize hala daha ihaleyi kaybettiğini mayıs sonunda görevlerinin sona ereceğini bildirmedi.İhbar tazminatını hak ediyor muyuz.burada en kısa süredir çalışan 2 senelik.
Üçüncü sorum: Yeni gelen firma bizi çalıştırmak istemezse veya şu andaki firma bize :burda işimiz bitti başka bir kuruma gidiyoruz derse gitmek zorunda mıyız?yoksa yine çalıştığımız yerde mi kalırız?
teşekkürler.
-
Re: Taşeron firma sorunu
1- Tazminatlarınızı ödemek zorunda, girdi çıktı işlemi yapılsa da tüm süreler üzerinden kıdem tazminatı hesaplamalı...
2- Yazılı bildirimde bulunulmaz ve bildirim süresinden itibaren ihbar öneli kadar çalıştırmazsa, ihbar tazminatı ödemek durumunda...
3- Şu andaki firma size buradaki iş bitti başka bir kuruma gidiyoruz derse, gitmek durumundasınız.
Selamlar,
-
Re: Taşeron firma sorunu
Öcelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Bunların üstüne bir soru daha sormak istiyorum.
Şayet bağlı olduğum şirket bana bu ödemelerin hiç birini yapmazsa (ki şu an için öyle bir izlenimim var.) hukuki olarak izlemem geren yol nasıl olacak.
Teşekküler.