-
Sorunlu İpotek
Merhaba;
İki konuda bilgiye ihtiyacım var.
Önce Oturduğumuz binada 8 daire ve 1 dükkan var bina 1993 yılında yapıldı fakat binanın arsa üzerinde olan ipotek kat mülkiteyi olduğumuz için her evin üzerinde bulunmakta ipotek 1960-1970 yıllarında konulmuş.ipotek bedelleri o yılların miktarına göre 25.000 TL 35.000 TL civarında 4 ayrı kişinin ipoteği.ipoteği kime ait olduğunu bulmamıza imkan yok hiç kimse tanımıyor ve tapuda bir tanesi Agah kızı ayşe olarak kayıtlı.bu ipoteği binadan kaldırmaya kimse yanaşmıyor.Biz nasıl kaldırabiliriz.Ve bize maliyeti tahmini olarak ne kadar tutar
Birde yine bir dükkanımız var.Aldığımız müteahhitin 25.000 TL (1991 yılına göre)ipoteği var.Biz borcumuzu ödedik.Müteahhit 1996 da vefat etti.tüm mirasçıları halen mahkemelik adam çok zengindi birbirlerinden mal kaçırırken mahkemeye düştüler.4 oğlu nun vekaleti bir kişide o borcunuz yok diğer kardeşlerimle ben konuşmuyorum onlardan kaldırmak için yazını al ben hemen kaldırırım diyor.Fakat diğer üç kız kardeş bir araya gelmiyor ve yanaşmıyorlar.Hangi yolu izlemeliyim.
teşekkür ederim
-
Re: Sorunlu İpotek
Konu hakında bilgisi olan yok mu...