Görev tarihinden önce ceza verilebilir mi?
Bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Göreve başlama tarihim resmi olarak 15 nisan. Bu tarihten önceki bir sınavda (13 nisan) gözetmen olarak yer aldım. Sınavda kopya girişimi olmuş, öğrenciler hocaya dilekçe vermişler vizeler iptal olsun diye, korkmaya başladım. Resmen göreve başlamadığım bir tarihle ilgili olarak herhangi bir hukuki sorumluluğum var mıdır? Ayrıca böyle bir kopya girişiminde gözetmen olarak benim korkmama gerek var mıdır?
Teşekkürler.
Re: Görev tarihinden önce ceza verilebilir mi?
birisi bana yardımcı olabilir mi lütfen?
Alıntı:
loserk rumuzlu üyeden alıntı
Bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Göreve başlama tarihim resmi olarak 15 nisan. Bu tarihten önceki bir sınavda (13 nisan) gözetmen olarak yer aldım. Sınavda kopya girişimi olmuş, öğrenciler hocaya dilekçe vermişler vizeler iptal olsun diye, korkmaya başladım. Resmen göreve başlamadığım bir tarihle ilgili olarak herhangi bir hukuki sorumluluğum var mıdır? Ayrıca böyle bir kopya girişiminde gözetmen olarak benim korkmama gerek var mıdır?
Teşekkürler.
CEVAP;
1-Bu gibi durumlarda sorumluluk disiplin açısından söz konusu olacaktır.
2-Sizin, resmi statünüzün doğup, bu statünün hayata geçmesinden sonra disiplin suçu işlemeniz halinde sorumluluğunuz doğabilir. Danıştay kararına göre, statü öncesi ve sonrası, yani göreve resmen başlamadan önce veya istifa sonrasında, gerçekleşen olay ve eylemler nedeni ile disiplin soruşturması açılamaz ve ceza verilemez.
Rahat olun.....
Yanıtınız için çok teşekkürler Önder Bey...
Önder Bey ( ya da diğer arkadaşlar ) kafama takılan bir şeyi daha sorabilir miyim? Atanma tarihimin hukuki sorumluluğum açısından yeri ve önemi nedir? Yani, atanma tarihim 10 nisan ama göreve başlama tarihim 15 nisan, ve bu gerçekleşen olay bu iki tarihin arasında... Yine de göreve başlama tarihim olan 15 nisan mıdır benim için hukuki önem taşıyan? Kafam karıştı da biraz :S
Teşekkürler...
Alıntı:
loserk rumuzlu üyeden alıntı
Önder Bey ( ya da diğer arkadaşlar ) kafama takılan bir şeyi daha sorabilir miyim? Atanma tarihimin hukuki sorumluluğum açısından yeri ve önemi nedir? Yani, atanma tarihim 10 nisan ama göreve başlama tarihim 15 nisan, ve bu gerçekleşen olay bu iki tarihin arasında... Yine de göreve başlama tarihim olan 15 nisan mıdır benim için hukuki önem taşıyan? Kafam karıştı da biraz :S
Teşekkürler...
Atama işlemleri de dahil olmak üzere tüm idari işlemler, muhatabına tebliğ edildiği tarihten itibaren geçerlidir. Şapka denilen bu son aşama sonrasında idari işlemler hüküm ve sonuç doğururlar. Bu açıdan konuya baktığımızda, göreve başlamanızdan ziyade, size yapılan tebligat tarihinin esas alınması gerektiğini düşünüyorum.
Önder Bey, yine başınızı ağrıtacağım, kusura bakmayın. Bugün elime geçen bir belgede tebellüğ belgesinin üzerindeki tebliğ tarihi de 15 nisan, göreve başlama tarihim de 15 nisan. Bu durumda 15 nisandan önce herhangi bir hukuki sorumluluğum olamaz yanlış anlamadıysam, yanılıyor muyum?