Kiracının kiralananı erken tahliyesi ama
1 yıllık bir taşınmaz(belediye sınırları içerisinde mobilyasız bir apartman dairesi) kira sözleşmesi var. Ancak kiracı tarafı iki kişi den olusuyor, biri benim diğeri ise düşmanlık yaşadığım eski arkadaşım. Sözleşmeyi ikimizde imzaladık. Süre dolmadan önce ev arkadaşımla yaşadığımız tatsızlık üzerine evden çıktım.Bunu ev sahibine de söyledim anahtarı teslim ettim kabul etti ve başta hiç ses çıkarmadı. Ancak ev arkadaşım evde kalmaya devam ediyor. Burada problem ev sahibi bana erken tahliye nedeni ile dava açtı 6 aylık kira bedelinin yarısını istiyor diğer yarısını halihazır kiracı olan arkadaş ödeyecek diye bu talep böyle. Arkadaş da normalde ben çıkınca artık kira bedelin diğer yarısını da ödemesi lazım iken bunu red ettiği için ev sahibim beni hasım gösterek bu davayı açtı. Aslında söyle de bir durum var her ayın 15 inde oturacağım ayın kirasını veriyordum ve 15 nisanda verdim henüz çıkmamıştım 17 nisanda çıktım yani 15 mayısa kadar o evde kiracılık haklarım devam ediyor ama evi boşaltıp anahtarıda teslim ettim. bu durumda ne yapmalıyım yardım diliyorum.
Re: kiracının kiralananı erken tahliyesi ama..
Eğer bu davayı kaybedersem eski ev arkadaşıma sebepsiz zenginleşme davası açabilir miyim sonuçta onun kendi başına oturduğu evin yarı kirasını ödemiş olacağım.
Re: kiracının kiralananı erken tahliyesi ama..
Kendi başına oturduğu evin değil, sözleşme ile kiraladığınız evin sözleşme süresi sonuna kadar ödemeniz gereken kira payınızı ödeyeceksiniz.
Re: Kiracının kiralananı erken tahliyesi ama
ilginiz için teşekkür ederim ama sırf birlikte ev kiraladık diye daha sonra anlaşamayıp evden ayrılsam bile onun yarı kirasını ödemek zorunda mı kalacağım, dış ilişkide tamam ev sahibine karşı %50 50 sorumluyuz ama iç ilişkide o tek başına evde kaldığı için ve bende evden ayrıldığım için hala ona karsı kira bedelini paylaşma yükümlülüğüm devam mı edecek çünkü birlikte kira sözleşmesi yaparken aslında aramızda güvene ve samimiyete dayalı bir sözleşme vuku bulmuş değil mi ve bu da daha sonra aramızda düşmanlık bulunduğu için haklı sebeple fesh olmuş değil mi? buna bağlı da artık kira bedeli olan 400ytl yi sadece onun ödemesi gerekmez mi, ev sahibi açısından diyeceğim yok diğer kiracı ödemez ise benden talep edebilir ki benim itiraz hakkım yok ama iç ilişkide ondan rucü edemeyecek miyim?
Re: Kiracının kiralananı erken tahliyesi ama