Re: Büyük İhbarname Vurgunu !!!
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Hangi banka?
Onu yazmayayım. Şu an için pek de etik olmaz. Ama bu uygulamayı yapan tek bir banka var. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük bankalarından biri oldugunu söylesem yeterli olacaktır.
Bankaların aldığı pek çok ücret yasal değil. Çoğu, tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerince iptal ediliyor. Benim görüşüme göre bu ücretin de yasal bir tarafı yok. Tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekiyor.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Bankaların aldığı pek çok ücret yasal değil. Çoğu, tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerince iptal ediliyor. Benim görüşüme göre bu ücretin de yasal bir tarafı yok. Tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekiyor.
Banka benden tahsil ettiği bu tutarları şube muhasebe hesaplarında izliyor. Aldığım hesap ekstrelerinde bu tutarlar yer almıyor. Hakem heyetine başvurdum. Heyet benden ilgili kayıtları istedi ve istediği kayıtları sunmamı beklemeden bankanın savunmasına istinaden itirazımı reddetti.
Banka ilgili tutarı posta ücreti ve harcanan emek ve zamanın maliyeti olarak açıklamış ve hakem her nasılsa bunu uygun bulmuş. Son 1 yıl içinde 9 adet ihbarname gönderilmiş. 9 x 52,50 = 472,50 TL sadece ihbarname masrafları için ödedim. 800 TL olan KMH borcu için maaşıma bloke koyarak 1550 TL aldılar.
Bu hafta Tüketici Mahkemesine dava acacağım. Netteki şikayet sitelerinde aynı konuda aynı banka aleyhine onlarca şikayet mevcut. Hepsinin cıktılarını aldım. Dosyama eklemeyi düşünüyorum.
Ne dersiniz haklıyım değil mi?
Re: Büyük İhbarname Vurgunu!
Aynı şekilde takip eden 15 gün içinde ikinci bir ihbarname ki yine adi mektup yolu ile ve herhangi bir noter damgası taşımayacak şekilde gönderebilir mi? Gönderebilirse bu mektup için de 52,50 TL tutarında ihbarname masrafını ilgili hesaba borç kaydedebilir mi?
Kimbilir belki ikinci gönderide %10 para puan verirler.
Bu bankaların arsızlığı aldı başını gidiyor. Yasal olmayan kendilerinin bir isim bulup yok şu parası yok bu parası adı altında o kadar çok para alıyorlarki bu yüzden olacak bu kriz döneminde tüm Dünyada bankalar zorlanırken iflas ederken bizimkiler maaşallah süper kar açıkladılar.
Mesela bir kredi kartına borcun yok ise ve o karta yıllık aidat istenmişse ara bankayı kartı iptal edin kartıda kullanmam aidatta ödemem deyin gelen yıllık kart aidatını hemen telefonda iptal ediyorlar.
Ancak karta borcunuz var ödemek için canla başla uğraşıyorsun borç azalsın diye yemiyor içmiyorsun birde baktın yıllık kart aidatı ara bankayı kartı iptal ettiremezsin borcu var bu silahı kullanamadığın içinde yıllık aidatı iptal etmezler seve seve o parayı ödersin.
Evet buda yeterince ETİK bir davranış
Tamamen haklısınız. Tüketici mahkemesine başvururken tüketici hakem heyetinin kararını da eklemeyi unutmayın.