Kiracının ikametgahı değişmiş ve ödenmeyen aidatlar
Sevgili Hukuki.net,
1 yıldır 24 haneli bir apartmanda yöneticilik yapmaktayım. Apartmanımızda bir dairede kiracı olarak oturan bir aile var ve 5 aydır aidat, ortak su gideri ve doğal gaz masraflarını her ay ödeme yapacağını söyleyip ödememekte ve bu durum benden önceki evrakları incelediğimde her sene bu şekilde devam etmiş. Kira kontratı babaya ait ve eşi ile boşanmış gözüküyor ama birlikte yaşıyorlar ve ikametgah adresini başka bir yere(mevcut ikametgahı sonradan öğrendim) bir şekilde taşımış. Muhtarlıkla görüştüğümde bu kişiden haberleri olduğunu, bir çok ihtar ve bunun gibi evrakların kendilerine geri geldiğini öğrendim. Evde oturan ve ikametgahı bahsedilen ev olan bu ailenin oğlunun bu evde böyle birileri yaşamıyor diyerek gelen evrakları geri çevirmekte olduğunu da apartman görevlisinden öğrendim. Her ne sebeple olsun bir iyi niyet aramaya çalışıyorum ama artık yüklü bir miktara gelen bir borç olduğundan bu paranın artık sıkışan apartman gelirlerinede girmesi girekiyor.
Sorum şu:Böylesi bir durumda paranın tahsilatı için nereden başlamalıyım ve nasıl bir prosedür takip etmeliyim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Kiracının ikametgahı değişmiş ve ödenmeyen aidatlar
Öncelikle ev sahibinizinde aidatlardan sorumlu olduğunu , direk ev sahibinden aidatları isteme hakkına sahip olduğunuzu hatırlatmak isterim.
Hem kiracıyı hem mal sahibini icraya verin.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu sitede verilen yardımlarınızla hukukun içinde nasıl yer alacağımızı tam olarak kavrayamayan benim gibi kişilere yön verdiğiniz için ayrıca teşekkür etmeyi borç bilirim. Sevgi ile kalın.
Re: Kiracının ikametgahı değişmiş ve ödenmeyen kiralar
merhabalar
ben de kendi kiracımla benzer problemi yaşamaktayım avukatım var ancak işler ilerleyemiyor 12 aydır kiramı alamıyorum ilk tebligatım 3 aylık olarak mart nisan mayıs ayları içindi hazirandan bu zamana hiç kira ödemedi ikameti merterde gözüktüğü için çocukları da burada böyle biri oturmuyor diyerek almamışlar eşinden anlaşmalı boşanmış ancak beraberler faturaları evde ikamet etmeyen tanımadığım bir kişi üzerine almış
adres tespiti yeni yapıldı ve icraya gönderildi ben de şahsi olarak ayrıca ilgilendim çünkü 6 aydır beklemedeydi bundan sonra ben ne yapabilirim
teşekkürler
Kira sözleşmesinde aidatları ödeme yükümlülüğünün kiracıda olduğu yazılı olsa bile yine evsahibinedemi icra takibi yapılıyor
Re: Kiracının ikametgahı değişmiş ve ödenmeyen kiralar
Kiracı ikamet ettiği evde tebligat almıyorsa memur vasıtasıyla tebligat yapılabilir.
Kira kontratında kiracı binanın ortak giderlerinden sorumlu tutulsa da kat mülkiyeti kanununa göre ödenmemesinden ikisi de sorumlu olur.