Teminat Çekine karşılık banka kredisi
Merhaba,
Çalıştığım firmanın sahibi için şahsım adına 20 bin TL banka kredisi kullandım. Bunun karşılığında da teminat çeki aldım 2011 yılına keşide edilmiş.
Bu durumda merak ettiğim şey verilen çekin karşılıksız çıkması halinde arkasının yazdırılıp yazdırılamayacağı veya davaya delil olup olamayacağıdır.
Ayrıca banka kredisinin taksitleri firma sahibi tarafından düzenli ödenmektedir ancak ilerde oluşabilecek herhangi bir olumsuz durum karşısında şu anda ilişkilerimin normal olduğu firmam ile neler yapabileceğimdir?
İçimin rahat etmesi için bana yazılan teminat çeki beni tatmin etmiyor karşılıksız çıktığında tahsililin oldukça zor olmasından dolayı... Krediyi üstüne alamıyor çünkü kendisinin kkb puanı oldukça düşük. Kefil yazdırmayıda o an akıl edemedik.
Önerileriniz için teşekkürler.
Re: Teminat Çekine karşılık banka kredisi
Alıntı:
ilayda_gulsener rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Çalıştığım firmanın sahibi için şahsım adına 20 bin TL banka kredisi kullandım. Bunun karşılığında da teminat çeki aldım 2011 yılına keşide edilmiş.
Bu durumda merak ettiğim şey verilen çekin karşılıksız çıkması halinde arkasının yazdırılıp yazdırılamayacağı veya davaya delil olup olamayacağıdır.
Ayrıca banka kredisinin taksitleri firma sahibi tarafından düzenli ödenmektedir ancak ilerde oluşabilecek herhangi bir olumsuz durum karşısında şu anda ilişkilerimin normal olduğu firmam ile neler yapabileceğimdir?
İçimin rahat etmesi için bana yazılan teminat çeki beni tatmin etmiyor karşılıksız çıktığında tahsililin oldukça zor olmasından dolayı... Krediyi üstüne alamıyor çünkü kendisinin kkb puanı oldukça düşük. Kefil yazdırmayıda o an akıl edemedik.
Önerileriniz için teşekkürler.
Çek çok büyük bir anlam taşımıyor. Nedenine gelince krediyi ödeyemeyen %99 çeki de ödeyemeyecektir. ÜStelik çek birde vadeli. Bu yılın sonuna kadar vadeli çekler vadesinden önce yazdırılamıyor. Kriz nedeni ile böyle bir kanun çıktı. Üstelik bu kanunun süresini de uzatılması ihtimali var. Bu durumda çekin vadesini beklemek zorunda kalabilirsiniz çeki yazdırmak bakımından.
Kredi ödemeleri ise şu an devam ediyor. Ama Allah korusun sonraki 3 taksit zamanında ödenmezse banka sizi icraya verecek ve 2011 tarhini de beklemeyecektir. Bu durumda icra sizin evinize gelecek şirketi ve patronunuzu etkilemeyecektir.
Krediyi şahsınız adına çektiğiniz için ve tahmin ediyorum patronunuza bu krediyi verirken bir sözleşme yapmadığınız gibi bir evrakta almadınız. Kredinin şirket ve patronla bağını gösterecek bir belge de yok. Zaten boyle bir belge olsada onu kefil de yapsanız banka ilk size icraya gelecektir.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Re: Teminat Çekine karşılık banka kredisi
Cevabınız için teşekkür ederim...
Bu durumda bu kredinin ileride bize zararı olmaması için yapılması gereken sözleşme ya da evrak nasıl olmalıdır ?