İş yeri kapattıktan sonra maliyeye faturaları verememe
İyi çalışmalar benim sormak istediğim şu bir dükkanımız vardı ve dükkanı kapadık her işlemleri yapıldı ve maliyeden ilişkisinin kesildiğine dair belge alındı fakat 7 ay sonra beyanname verdik ve bunun sonucunda fatura defterlerimizin eksik olduğunu söylediler ve getirmemizi istediler ve bizde fatura yok hepsini verdik sanıyoduk fakat eksikmiş bu durumda ne tür bi ceza uygularlar yardım ederseniz sevinirm saygılar..
Re: İş yeri kapattıktan sonra maliyeye faturaları verememe
Alıntı:
s.akkaya rumuzlu üyeden alıntı
İyi çalışmalar benim sormak istediğim şu bir dükkanımız vardı ve dükkanı kapadık her işlemleri yapıldı ve maliyeden ilişkisinin kesildiğine dair belge alındı fakat 7 ay sonra beyanname verdik ve bunun sonucunda fatura defterlerimizin eksik olduğunu söylediler ve getirmemizi istediler ve bizde fatura yok hepsini verdik sanıyoduk fakat eksikmiş bu durumda ne tür bi ceza uygularlar yardım ederseniz sevinirm saygılar..
Sizi takdir komisyonuna sevk ederler. Takdir komisyonuda eksik faturalarınızla satış yapıp gelir elde etmişsiniz gibi size matrah takdiri yapar. Bu matrah üzerinden vergiler hesaplanır ceza kesilir ve gecikme zammına da muhatap olursunuz. Ancak matrah takdirine göre size kesilen cezaya dava açabilir veya vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gidebilirsiniz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Alıntı:
selimduran rumuzlu üyeden alıntı
tam olarak analayamadım
Faturalarınızı verseydiniz Maliye tespit yapacak ve tutanak tutacaktı. Kullanılan faturalar bunlar kullanılmayanları da iptal edecekti. Oysa siz evrakları hiç götürmeyince sizin elinizde kalan faturalar satış veya hizmet yapıp karşılıgında para alıp almadığınızı tespit edemiyor. Bu sebeple sizi kanuna göre kurulmuş bir komisyona sev eder. Takdir komisyonu güya sizi araştırarak gelir elde edip etmediğinizi o faturaları kullanıp kullanmadığınızı öngörerek siz bir matrah takdir eder. Yani sizin boş faturaları kullanarak bir gelir elde ettiğinizi varsayar. Varsayılan bu gelir üzerinden size vergi hesaplanır. Bu vergiyi beyan etmediğiniz icin ceza kesilir.
Başka anlamadığınız husus varsa lütfen anlamadığınız kısmı da belirterek mesaj yazınız.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN