MErhaba,
Babamdan kalan ev ve arsalar vardı, baban sağ iken yanında kalan abim üstüne geçirmiş sırayla hepsini, şimdi biz nasıl bir yol izleyeceğiz ????
Printable View
MErhaba,
Babamdan kalan ev ve arsalar vardı, baban sağ iken yanında kalan abim üstüne geçirmiş sırayla hepsini, şimdi biz nasıl bir yol izleyeceğiz ????
Merhaba,
konuya ilişkin iki farklı ihtimal söz konusu olacaktır.
şayet babanız anılan malları esasında kardeşinize her hangi bir bedel almadan (gerçekte) bağışladı ise, muvazaa talepli açacağınız dava ile bu malların tamamını babanız adına iade ettirebilir ve akabinde miras paylarınızı alabilirsiniz.
şayet babanız herhangi bir muvazaa kastı olmadan doğrudan bu malları kardeşinize bağışladı ise bu defa tenkis davası açabilir ve miras payınızın yarısına tekabül eden saklı payınızı alabilirsiniz.
konu teknik ve aciliyet gerektirdiğinden bir meslektaşımla görüşmenizi şiddetle tavsiye ederim.
esen kalın.
babam 95 yaşında öldü, zaman içesinde bazı yerleri direk üstüne bedel almadan, bazı yerleri ise dolayı şekilde aktararak üstüne geçirmiş durum bu
Sn. Akrepkral,
öncelikle herhangi bir karşılık beklemeden hukukseverlere veya hukuki sorunları bulunan kimselere yardım etmeyi üslenmiş kişilere karşı nezaket kuralları çerçevesinde hareket etmenizi temenni ediyorum. beklenen size yardımcı olan kişilere kuru bir teşekkür etmenizden öte değildir.
olaya gelince babanızın herhangi bir bedel almadan anılan taşınmazları kardeşinize devrettiğini biliyorum. onu anlamıştım.
sorum: bunun tapuda nasıl gösterildiğine ilişkin.
tapuda bağışlama mı yapılmış? satış mı?
cevap buna göre farklılık arz edecektir.
esen kalın.
merhaba
Annemle babam imam nikahla evlenmişler.Ben 4 yaşında iken ayrılmış annem başka biriyle evlenmiş ben annemin yanında büyüdüm babam menenjit hastalığı geçirdiğinden akıl sağlığı yerinde değil ve bana sahip çıkamadı amcalarım da beni babamın üzerine kayıt ettirmediler gittiğimde de nufus kağıdım için kovdular 15 yaşında üvey babam beni kendi nufusuna aldı babam 2007 de vefaat etti o zaman gurum kırıldı sadece beni istemiyorlar diye fakat amcalarım babamın mal varlığına göz dikmişler çukur ovada 9 dönüm tarla bahçeli ev 2 dönüm portakal incir bahçesi 10 sene önce satmışlar babama babama parmak bastırıp.Olan oldu yasal olarak ben ne yapabilirim babam isalden ölmüş beni cenazesine bile çağırmadılar ben başkalarından duydum babamı son bikez bile göstermediler sadece mezarına gidiyorum her şey mal içinmiş.ben babamın soyadını taşımak istiyoruuum zaten satılan satıldı ben babamın soyadını nasıl alabilirim lütfen bana bi yo lgösterin selamlar
amacım kaba davranmak değil, aklım sorunda olduğu için sonuna tşk yazmamışımdır, bi kaç yer bağış, bi kaç yer satış yapılmış ?? :SSS
çok çok çok çok çok çok tşk :S
Sn. Akrepkral 06,
öncelikle rica ederim.
buna göre satış yapılan yerler için muvazaaya dayalı yolsuz tescilin düzeltilmesi (uygulamadaki adıyla tapu iptali ve hükmen tescil) davası; bağış yapılan yerler için de tenkis davası açarak hakkınızı arayabilirsiniz.
ancak acele etmenizde fayda var. bu konulu davaları açıp, taşınmaz üzerine tedbir talep etmenidiğiniz takdirde, kardeşiniz bu malları satabilir ve artık çok geç kalmış olabilirsiniz. bu nedenle bir an önce bir meslektaşımla görüşerek, işlemleri hızlandırınız.
esen kalın.
öncelikle merhabalar bir sorum olacakdı yanıtlarsanız çok sevinirim dedemden babama miras kaldı herkes mirasından vazgeçtiğine dair imza attı ama babam atmadı imzayı sonradan evin tapusunu nasıl olduysa üzerine geçirdi ve kiraya verdiler bizde mirasdan payımıza düşeni istiyoruz ama vermiyorlar nasıl bir yol izlemeliyiz aydınlatırsanız sevinirim
İmzayı nereye attılar kendi aralarında düzenledikleri kağıda mı noterde devir veya feragat mı verdiler? Evin tapusunu nasıl olduysa kısmını tapudan bşr araştırın babanızın da payı orda kayıtlı mı diye. Sağlıklı bilgiler edinip yeniden yazın
kendi aralarında imzalamışlar babamın hakkı var kesinlikle daha önce sorduğumuzda dedemin üzerine çıkıyordu tapu ama şimdi çıkmıyor nasıl olurda herkes imza atmadan tapu onların üzerine geçer