Velayet babaya verilebilir mi?
İyi günler dilerim öncelikle.Abim yaklaşık 2 yıldır evli.Evlendiği insanla çok uzun bir flörtleri olmadı,birbirlerini yeterince tanımadan ailelerden gizlice evlendiler.Kızın ailesi bu evliliğe karşı çıktı.Kızın babası hala damat olarak benimsemiyor.Evlendikten 11 ay sonra bir erkek çocukları oldu.Bu süre zarfında abimin eşinin gereksiz yere yalan konuşmalarına şahit oldum, İlerleyen süre zarfında abimde farketti bunun sürekli yalan konuşmalarını ve abim eşinden şu an soğumuş durumda,Bu bayan sürekli yalan konuşuyor, dürüst davranmıyor ne eşine karşı nede eşinin ailesine karşı.Biz huzurları bozulmasın diye hep geride duruyoruz,En sonunda abim bize içini döktü,onun bu huyundan dolayı çok muzdarip ve bu yalanlarından dolayı ondan soğuduğunu söylüyor biz sabret düzelir inşallah diyoruz ama açıkçası pek düzeleceğinide sanmıyorum, Aralarında ufak tefek tatsızlıklar olduğunda hırsını bebkten alıyor davranışlarıya,sütten kesmekten bahsediyor,çocuğa anne şefkatiyle yaklaşmıyor,açıkçası benim tek üzüldüğüm nokta çocuk.Bunlar boşanırlarsa çocuğun o karakterde bir insana verilmesini istemiyorum,Anne sevgisinden de yoksun kalsın istemiyorum ama yeğenimin yanlış zihniyetlerle beslenmesini de istemiyorum,Abimin hanımı eskiden depresyon ilaçları kullanmış,psikolojik sorunları varmış ,Evlenmeden önce ailesinden nefret ettiğini söylerdi,sanırım ondan dolayı.Boşanmaları durumunda çocuğu anneyemi verirler,yoksa bu yalan konuşmaları ispatlandığı takdirde velayetin babaya verilmesi söz konusu olabilir mi.Bu kişilik bozukluğu velayetin babaya verilmesi için yeterli bir sebep midir?Allah kimsenin yuvasına huzursuzluk nasip etmesin,Sizlerde dua edinde inşallah o bu huyundan vazgeçsinde mutlu mesut yaşasınlar inşallah.Bunu istememin tek sebebi yeğenim,Velayet konusunda hemen cevap yazarsanız sevinirim.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Re: Velayet babaya verilebilir mi?
merhabalar,
henüz yaşını doldurmamış bir bebeğin annesinden alınması çok istisnai haller dışında olası değildir.
istisnai haller: annenin ciddi hastalığı (bulaşıcı; psikolojik gibi.); annenin kötü yaşam sürmesi (kumar, içki, haysiyetsiz yaşam sürme vb.)
salt yalan söylenmesi velayetin anneden alınması için yeter neden değildir kanaatindeyim.
esen kalın.