Merhaba,
İşyeride cep telefonu getiren kişinin iş aktinin haklı nedenle fesih edilmesi hakkında bir yargıtay kararı varmıdır? Bize bu konuda bir yazı imzalatılmak isteniyor eğer yoksa ki ben bilmiyorum bu formu imzalamayacağım
Printable View
Merhaba,
İşyeride cep telefonu getiren kişinin iş aktinin haklı nedenle fesih edilmesi hakkında bir yargıtay kararı varmıdır? Bize bu konuda bir yazı imzalatılmak isteniyor eğer yoksa ki ben bilmiyorum bu formu imzalamayacağım
Ayrıca bundan sonra işe gelenlerin üst aramasının yapılacağı ve cep telefonu bulunursa el konulacağı söyleniyor, hukuksuzluk olmuyormu bu davranış??
İşin özelliği gereğince cep telefonu tehlike arzediyorsa durum farklı. Ancak angarya niteliğinde bir yasak ise yasalarımız işçiye angarya yapılmasını yasaklıyor.
İşin özelliği derken çalışma şartlarında herhangi bir olumsuzluk meydana getirmiyor aslında,peki bunu tam olarak kim belirleyecek? İşe gelirken üst araması yapıp şahsi telefona el koymak mümkünmü? Böyle bir Yargıtay Kararı varmı? Telefon bulunduğu takdirde iş akdi fesedilebilirmi?
Çalışmış olduğum işyerinde 20.04.2009 tarihinde cep telefonu ile işyerine girmek yasaklanmıştır şeklinde bir tamim yayınlandı.Tamimde telefon ile işe gelenlerin yargıtay aracılığıyla işlerinin fesh edileceği de tamimde yayınlanmış bulunmaktadır.Bu çıkan kural iş kanununda varmıdır ve işvere çalışanı yakalanması durumunda tazminatsız çıkış yapma hakkına sahipmidir?
Cep telefonuyla gelmek değil ama çalışma saatlerinde cep telefonuyal sık sık görüşmeler yapmak işverenin sözleşme feshi için geçerli neden olarak kabul edilmiş mahkeme kararı olduğunu biliyorum.
Yargıtay aracılığıyla iş feshedilmez.
İş Kanunu'nda "işe telefonla gelirsen iş akdin feshedilir" yazmaz.
Telefon getirilmesi veyahut kullanılması güvenlik sebebiyle kısıtlanmış veyahut işçinin işini yapmasına mani olan bir durum oluşturuyorsa, haklı fesih sebebi oluşabilir.
İşin niteliğine teknil açıdan örnek olarak benzin istasyonunda pompacılık yapıyorsanız cep telefonunun benzini infilak ettirebilmesi gibi tehlikeler varsa kesinlikle cep telefonu götüremezsiniz. Daha doğrusu telefonu açık vaziyette bulunduramazsınız. Ama her ne olursa olsun telefona el koymak mümkün değildir.
Teşekkür ederim istediğim cevap buydu, daha doğrusu öğrenmek istediğim buydu, çünkü fabrikaya girişte arama yapılacağı ve bulunan telefonlara el konulacağı söyleniyor hatta daha da ileriye gidilip bu zamana kadar yasak olmayan cep telefonunu, şimdi yanında bulunduranın ilgili YARGITAY kararı gereği iş akdi tazminatsız fesih edilecek diyorlar bende gülüyorum :)