İhtarname ve icra takibini kim yapmalı
Kardeşim yurtdışında yaşıyor. Burda bir evi var. Kiracısı 5 aydır kira ödemiyor.
Kira kontratında apartman yöneticisinin imzası var. Kira benim banka hesabıma yatıyor. Bu durumda ihtarname yada icra takibi işlemlerini ben yapabilirmiyim?
Bana verilmiş vekalet yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Re: İhtarname ve icra takibini kim yapmalı
İcra takibini avukat aracılığı ile yapmanız gerekmektedir.
Re: İhtarname ve icra takibini kim yapmalı
Yasal işlemleri kiraya veren kişi veya avukatı yapabilir. Anlatımınıza göre bu kişi apartman yöneticisi olduğuna göre ihtarname vs. gibi hukuki işlemler imzayı atan yönetici tarafından yapılmalıdır.
Cevap: Re: İhtarname ve icra takibini kim yapmalı
mrblar..
biraz karışık bir durum ama inşallah iyi izah edebilirim! abim evliliğinde ankadaran bir ev aldı.tapuyu 1/2 olarak yarısınıda yengem üzerine yaptı.İkiside isveçde ikamet ediyorlar.daha sonra 19,01,2007 de Türkiyede boşanmaları gerçeklerşdi.. o günden beri ev kirasının yarısı olan payını alamıyoruz..yengem tatillerde ank. kalıyor biz konyanın bir ilçesinde ikamet ediyoruz.bana noterden ihtarname çekerek kira bedelimi alabilcem söylenildi.. kiracıyla görüştüm fakat kiracı abimi tanımıcanı evi kimden kiraladıysa ona ödeme yapabilceni söyledi(kiraya veren yengem ).. sözleşme yapılmıs mı bilmiyoruz.. yapılmıssa bile imzamız yok sözleşmede.ne kadar kira alıyor sözleşme şartları zamanı hiçbiri hakkında bilgimiz yok.bende vekaletname var geniş kapsamlı.kira bedelini alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? mahkeme açmak için avukat tumam gerekiyormus fakat ben avukat tutmak için ayrı bir vekaletname almadım. ankarayı çok iyi bilmediğimden şehirdışından neler yapabilirim?..
iyi akşamlar!!