Hizmet tespit davası hakkında
Selamlar
ben 1996-2007 yılları arasında bil fiil aralıksız bir şirkette çalıştım. Sürekli giriş çıkış yapıldığından sigortalarım çok eksik yatırılmış. Kısaca şöyle özetliyeyim 11 yılda 85 ay yatmamış ssk primlerim var. İşverene dava açarsam dava ne kadar zamanda sonuçlanır, ve iş verene kesilen cezanın miktarı ortalama ne kadar olur? (Toplamda yatmayan prim 85 ay son 5 yılda ise 42 ay) Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılar...
Re: Hizmet tespit davası hakkında
Açacağınız davayı işveren ve SGK na açmanız gerekiyor.
Davada prim ödenmeyen dönemlerde çalıştığınızı ıspatlarsanız, kayıt dışı çalıştırıldığınız süre için primler faiziyle tahsil edilir kurum tarafından, ayrıca idari para cezaları kesilir.Kesilen ceza ve faizleri burada hesaplamak mümkün olmadığı gibi size kesilecek bir ceza olmadığından, ne kadar ceza kesileceği bilgisinin size bir faydası olmayacaktır.
Çok teşekkür ederim.
Bu tarz davalar normal sartlarda ne kadar zamanda sonuçlanır bu konudada bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Mahkemenin yoğunluğu sonuca ulaşma süresini etkileyecek ilk faktördür.Sonrasında deliller, şahitler....
Kesin süre vermek imkansız olmakla birlikte 1 yıldan önce sonuçlanabileceğini sanmıyorum.
İlginize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
İyi çalışmalar...
Cevap: Re: Hizmet tespit davası hakkında
yukarıdaki konuyu okudum ve bişey öğrenmek istiyorum eğer işveren öldüyse ve mirasıda paylaşıldıysa bu durmumda bu cezaları ve primleri kim öder ve durumu ne olur?
Alıntı:
tusem81 rumuzlu üyeden alıntı
yukarıdaki konuyu okudum ve bişey öğrenmek istiyorum eğer işveren öldüyse ve mirasıda paylaşıldıysa bu durmumda bu cezaları ve primleri kim öder ve durumu ne olur?
Hiç kimse.
İşveren ile işyeri sahibi aynı şey değildir ( eğer şahıs şirketi değilse )
dolayısıyla işyeri sahibinin vefat etmiş , mirasının paylaşılmış olmasının, işyeri açısından herhangi bir etkisi olamaz.
Sizin işvereniniz x şirketinin sahibi ahmet bey değil, x şirketidir.
X şirketi kapanmış olsaydı, ama sahibi hala hayatta olsaydı da durum değişmeyecekti, primlerinizi ödemesi gerekn şirkettir.
Erdoğan bey verdiğiniz cevap için teşekkür ederim
iş yeri dediğim mesala şahsa ait bir market ve şahıs vefat etti ve artık öyle bir markette yok
aynı zamanda borç 98 yılına ait ssk primi.
bu durumda değişen bisey olurmu?