Re: Ödenmeyen Tazminatlar
Noterden göndereceğiniz ihtarın faydası olabilir.
Açabileceğiniz davanın sonuçlanma süresi mahkemelerin yoğunluğuna göre değişiklik gösterecektir.12-18 ay sürebilir.Bazen daha da uzadığı görülmekte.
Avukatınızla anlaştığınız ücreti davayı kazansanız da kaybetseniz de siz öder,herhangi bir yerden de bu ödediğiniz ücreti tahsil edemez,karşı tarafa da yükleyemezsiniz.
kardeşlerim benimki cevap değil soru olacak.Sorumda şudur.657 ye tabiyim.heyet raporum var.fakat bunun geçerli süresinin bir yıl olduğunu duydum.bu doğrumudur.yenilemem için ne yapmalıyım.Başhekimliğe mi,Kurumuma mı dilekçe yazmalıyım.Önceki heyet raporumda hastalıklarım belirtilmiş.oranları belirtilmemiş.onun için de malülen emeklilik için bu hastalıklarımın yeterli olup olmadığını da bilmiyorum.Bunu öğrenmek için ne yapmalıyım.amirin heyet raporlu bir personelini yer değiştirme yapma yetkisi var mı?Değiştirdiği taktirde personelin tazminat hakkı doğar mı?.Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
Merhabalar,
15 Ocak 2009 tarihinde şirketim, beni ve 10 arkadaşımı da işten çıkarttı. Bugüne kadar da kıdem ve ihbar tazminatlarımızı ödemedi.
Hakkımız olan bu parayı şirketten alabilmek için hangi prosedürleri uygulamamız gerekiyor? Tek bir avukat üzerinden bir kaç arkadaş toplu bir süreç takip etmek istiyoruz. Buna göre neleri, hangi sırayla yapmalıyız?
Acil bilgilerinizi rica ederim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.