Çıkartıyorsan paramızı ver
Merhaba bir inşaat şirketinde maaş+yemek+kalacak yer sisteminde 2 buçuk yıldır çalışmaktayım. İşveren yakın bir tarihte çıkışımızı verecek. Tazminatlarımızı hemen veremeyecegini biraz beklememiz gerektigini söylüyor. Ben de tazminatlarımı alana dek hiçbir yere gitmem, gerekirse başka bir iş bulur yine burada kalırım diyorum.
İşverenin lojmanında kalmama engel bir durum var mıdır? İşveren çık dediginde çıkmazsam eger.
Re: Çıkartıyorsan paramızı ver
Tazminatla lojmanın ne alakası var anlayamadım.
Tazminatınız ödenmezse dava açıp talep edebilirsiniz.
Lojmanı terketmezseniz dava açıp çıkartabilir,fuzuli işgal süreniz için de kira ödersiniz işvereninize.
Yeni bir işyerinde çalıştıgımda bir de kira vermem gerekecek. eger tazminatımı çıkışımın yapıldıgı anda verseydi hiçbir sorun kalmayacaktı. param şirketin kasasında yatarken ben bir de kira mı verecegim kalacagım yere.
Alıntı:
bestulus19 rumuzlu üyeden alıntı
Yeni bir işyerinde çalıştıgımda bir de kira vermem gerekecek. eger tazminatımı çıkışımın yapıldıgı anda verseydi hiçbir sorun kalmayacaktı. param şirketin kasasında yatarken ben bir de kira mı verecegim kalacagım yere.
Hayır kira vermeyeceksiniz. Fuzuli şagil olarak ecrimisil ödeyeceksiniz.:)
Alıntı:
bestulus19 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuka aykırılığı bir başka hukuka aykırılıkla tamir edemezsiniz, sayın Kırcalı doğrusunu yazmış.
Ancak konu başlığınız gerçekten bu tip sorunu özetleyen çok haklı bir ifade " çıkartıyorsan paramızı ver" Ne yazık ki işverenler herzaman bu kurala uymuyorlar. O zaman yapılacak iş dava veya icra yoluyla alacağınızı faiziyla birlikte talep etmeye kalıyor.