-
Emeklilik hakkında
iyi günler benim babamın emekliliği hakkında bilgilendirirmisiniz?
Doğum Tarihi:17/12/1960
emekli sandığı sigorta girişi:12/1985 işten ayrılış:17/07/1992 yılları arasında emniyet hizmetinde (polis), isteğe bağlı olarakta 210 gün prim günü var.
10/9/2001 yılından şimdiki zamana kadar yurtdışında çalışmakta ordaki haklarını buraya getirirse emekli olabilirmiş acaba babamın emekliliği bu verdiğim bigiler doğrultusunda dolmuşmudur?.Birde askerliğini 1980 tarihinde yapmş polislikte yıpranmaya payı diye birşey varmış bunun borçlanması ne kadar.şimdiden teşekkürler.
-
Re: Emeklilik hakkında
yardımcı olacak birisi yokmu?
-
Babanızın durumu ile ilgili bir cevap vermeye çalışacağım, ama son bağlı olacağı kurum SSK olacağı için, SSKnın babanızın E.Sandığı görevi sırsında kazandığı her dört yıla bir yıl yıpranma süresini kabul edip etmeyeceği konusunda bilgim yok.
Yıpranma süresini SSK kabul etmez diye konuya bakarsak; babanızın 24 yılı aşkın sigortalılığı var.Ancak 25 yıl, sigortalılık süresi dolmamış.Eksik olan kısmı askerlik borçlanmasıyla tamamlarsa emekliliğini kazanır.
Bu işlemler nelerdir,nasıl olur,nereye müracaat edilir gibi bilgiler SGK sitesinde var.
İyi günler...
-
evet öncedende böyle bir ön bilgi almıştık askerliğinin 6 ayını borçlanırsa emekli olabiliecğini sölemiştiler peky bu borçlanma tahmini ne kadar tutar ne kadar para yatırmamız lazım,Cevap için teşekkürler...
-
Emeklilik hakkında
merhaba ben 4.9.2000 uzman çavuş olarak işe başladım halende çalışmaktayım 18 ay askerliği borçlandım ssk dan 141 günüm vardı onuda birleştirdim ne zaman emekli olurum?