İflas ettim bundan sonra ne olacak
İlgili Kişilerin vereceği Cevaplar İçin Şimdiden Teşekkür Ederim
Kendim Uzun Zmandır Tekstilde İşci Olarak Çalışmaktayım Ugradığım Haksızlıklar Küçümsemeler vs yüzünden Kendime İş yeri kurma kararını verdim
fakat malum krizden dolayı yanımda calışanların parasını bile ödeyemez hale geldim borclar krediler elamanlar derken sonumda geldi kendime ait ufak bi araziyi satarak banka, elaman ,kira gibi beni devamlı tehdit eden borclar kapattım
Kendim ailem para sıkıntısı yaşadığımdan dolayı akrabaların evinde kalarak yaşamımızı sürdürüyoruz yani diğer borçlarımı ödeye bilmem mümkün değil
işte bulamaıyorum krizden dolayı tekstil sektörünün halini cok kişi biliyordur
şimdi asıl düşündüğüm ortalama 40 bin vergiye 10 bin ssk ya borcum var muhasebe cime olan borcumdan dolayı hiç bişlemimde yapılmıyor vergim dahi kapanmadı
DEvlet bana ne yapacak bir işci olarak ödeyemeyeceğim bes belli couklarım ailem derkern kendime bile yatamiyorum
artık ssk da calışıp sigortalı olamayacakmıyım (maaşım kesilebilir )
aileme ev kurup gecinme derdine düşemeyecekmiyim (her düzenimde hacizmi olacam)
hapise atarlarsa borcum bitecekmi
yoksa intiharmı etmeliyim:(
Re: İflas ettim bundan sonra ne olacak
Hala intihar etmemişsinizdir umarım.
Her şeyden önce yaşam bütün canlılar için bir yarıştır bu yarışta kaybeden sadece intihar edendir. Yaşayıp mücadele eden istisnasız her canlı bu yarışta kazanandır ve payına düşen mükafatı alır.
Evinizi düzeninizi kurup SGK lı bir yerde çalışmalısınız maaşınızın 1/4 ü de kesilse evinizi geçindirmeye çalışmalısınız. Ödenmeyen borç için can alınmayalı, el kol kesilmeyeli uzun asırlar oluyor. Hiç başım ağırmasın demek de haksızlık olur.
Son bir gayretle muhasebecinizle anlaşıp vergi kaydınızı kapatmalısınız beyanname vermemek sizi daha sıkıntılı bir duruma götürebilir.
Allah çaresiz dert vermemiştir.
Kolay gelsin
Re: İflas ettim bundan sonra ne olacak
Çok geçmiş olsun. Tamda hatırlayamadığım bir hadisi şerif var, zannederim şöyleydi ; Allahın bir sınav olarak yarattığı insanlara verdiği acıya, kedere dağlar taşlar bile dayanamamış. İntihar bir çözüm değil, geride bırakacağınız çocuklarınızı düşünün. Artık yalnız değilsiniz, geleceklerinden ve herşeylerinden sorumlu olduğunuz evlatlarınız ve bir eşiniz var. Unutmayın ; Hiçbir acı o günkü tazeliğini korumaz. Zaman herşeyin ilacıdır. Bu sıkıntıları hele hele bu günlerde yaşayan tek siz değilsiniz. Sizden beter durumda yüzbinlerce insanımız var. Mümkünse bir süre daha akrabalarınızın yanında kalın. Piyasa düzelince bir iş bulursunuz ve hayata tekrar ufak ufak başlarsınız. Allah yardımcınız olsun.