İhbar Tazminatı Alabilecek miyim!
Sevgili Hukukçular ve Hukukseverler;
Kardeşim 18.04.2009 saat 17:00 itibariyle içinde bulunduğumuz ay sonunda işten çıkartılacağı haberini telefonda almış bulunmakta.Kendisine 30.04.2009'a kadar işe devam etmesini sonrasında iş akdini fesh edeceklerini üzülerek bildirdiler.3 yıldır çok severek çalıştığı şirketi maalesef krize ancak bu kadar dayanabildi çünkü ithal bir ürünün temsilciliğini ve satışını yapmaktaydı.Bizlerin firmamıza en ufak bir şekilde dahi güvensizliğimiz olamaz gayet güzel kurumsal çalışanına değer veren bir firma ancak sizlere sormak istediğim soru işten çıkartılmak zorunda kalan kardeşime İHBAR TAZMİNATI ödenecekmi?
Eğer diyorsanız ki işte size telefon açıp söylemişler tarafınıza ihbar tazminatı ödenmeyecek peki bu ay sonuna kadar başka nasıl hakları bulunuyor yasayı okuduğumuza göre 2 saat iş arama izni hergün kullanmak kanuni hakkımızmıdır?
Ne yalan söyleyeyim ben İhbar Tazminatının içeriğini anlayamadım?Cevap yazma nezaketini gösterecek bütün site sakinlerine şimdiden teşekkür ediyor çalışmalarında kolaylıklar diliyorum
Re: İhbar Tazminatı Alabilecekmiyim!!!
Kardeşinize, anlattınız kadarıyla işten ayrılışında eğer 3 yılı tam geçtiyse 56, yoksa 42 günlük ihbar tazminatı ödenmesi gerekir.
Selamlar,
Re: İhbar Tazminatı Alabilecekmiyim!!!
İhbar başlangıç tarihi.............18.05.2006
İşten çıkış tarihi....................30.04.2009
Aylık brüt ücreti....................837.41
Günlük brüt ücreti.................27.91
Günlük ek ödemeler toplamı.....9.68
İhbara esas günlük kazanç......37.60
İhbar günü...........................42.00
Brüt ihbar tazminatı...............1,579.09
Kümülatif vergi matrahı...........3,339.50
Gelir vergisi..........................236.86
Damga vergisi.......................9.47
Kesintiler toplamı...................246.33
NET İHBAR TAZMİNATI...........1,332.76
Bunu neden yazdım elime ihbar tazminatımı imzalayacağımız kağıt geçti ve Sevgili Harun Bey'in dediği gibi 42 günlük ihbar tazminatı almaya hak kazanmış bulunmaktayız.Kendisine günler öncesinden vermiş olduğu bilgilendirme için teşekkürü borç biliyor,çalışmalarında başarılar diliyorum.
Re: İhbar Tazminatı Alabilecek miyim!!!
Ben 05.10.2008 tarihinde girdiğim işten bugün imzaladığım kağutla 15 mayısdan itibaren çıkarıldım.
Şimdi benim haklarım nelerdir?
Alamadığım maaşları istediğim zamanda alma şansım varmıdır?İlk maaşım,anlaştığımız ücretin çok altındaydı acaba şimdi onu talep edebilir miyim ve alabilir miyim?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Re: İhbar Tazminatı Alabilecek miyim!!!
Alamadığınız ücretiniz mi var?
Re: İhbar Tazminatı Alabilecek miyim!
Şubat ve Mart aylarının asgari ücretini alamadım
Bizim şirkette maaşın asgari kısmı bankaya geri kalanı elden veriliyor.
Nisan ayının maaşını da alamadım ama bizde kağıt üzerinde ödemeler her ayın 20 sinde gözüküyor.
Ayrıca ilk 3 maaşım düşük geldi.Bu maaş farklarını alabilme şansım var mıdır