Re: Cep Telefonum Çalındı
Savcılıktan muhtemelen takipsizlik çıkacaktır (telsiz kanunundaki düzenleme 25/d mad), siz bilgi teknolojileri ve iletişim kurumunun 444 9 777 numaralı ihbar hattını arayıp telefonu kapattırın, kimse kullanamasın, belki de savcılık takipsizlik vermez araştırır, bulur, çünkü şehirden şehire, aynı adliyede savcıdan savcıya değişiyor bu dosyaların akıbeti.
Alıntı:
DeCline rumuzlu üyeden alıntı
Savcılıktan muhtemelen takipsizlik çıkacaktır (telsiz kanunundaki düzenleme 25/d mad), siz bilgi teknolojileri ve iletişim kurumunun 444 9 777 numaralı ihbar hattını arayıp telefonu kapattırın, kimse kullanamasın, belki de savcılık takipsizlik vermez araştırır, bulur, çünkü şehirden şehire, aynı adliyede savcıdan savcıya değişiyor bu dosyaların akıbeti.
Emniyetteki arkadaşların veya savcıların konu üzerine iyi düşmeleri sonucu telefon bulunabilir mi peki?
Alıntı:
mustafagungor rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
17 Nisan 2009 taihinde yani bugün Taksim'deyken cep telefonum çalındı.Cep telefonu iPhone'du. Turkcell'den faturalı olarak alındı. İlk başlarda telefonun içindeki AVEA hattımı aradığımda açık ve çalıyordu. Ancak 5 dk sonra çalmamaya başladı. Yani kapandı. Şimdi ne yapmam lazım. AVEA hattımı geçici olarak kapattırdım. Telekomünikasyon Kurumu'nu arayıp ihbar mı etmem lazım. Yoksa savcılığa mı dilekçe veriyim..
Şimdiden ilginiz için teşekkürler..
Saygılarımla,
Mustafa
Geçmiş olsun öncelikle,
1,5 sene kadar önce aynı olay benimde başıma geldi. Tam olarak uygun terimleri kullanamayacak olsamda size çözümü anlatayım umarım yardımcı olur.
Ben Telefonu anneme almıştım ve telefon evden çalınmıştı. Karakola uğradım öncelikle ve karakol kendilerine ifade vermem halinden davanın daha uzun süreceğini dosyanın kendilerinden hemen adliyeye ulaşmayacağını ve bu yüzden doğrudan adliyeye gitmemi ve Telefonumun evde değilde Kızılayda dolaşırken farkında olmadığım bir anda çalındığını söylememi önerdiler. Ankara Adliyesine giderek bu suçlarla ilgilenen bölümü sordum ve Telefonumun fatura fotokopisinin ekinde olduğu bir dilekçe ile suç duyurusunda bulundum, 5-10 dk kadar savcı rutin sorularla ifademi aldı yaptığım tek işlem bu idi üstelik çalınan telefon Nokia 1210 du
aradan geçen 1-1,5 aylık süre sonunda tekrar davanın seyriyle ilgili adliyeye uğradım ve telefonumun bulunduğunu emanet bölümünden alabileceğimi söylediler.
Teslim tutanağıyla telefonumu teslim aldım. Dava Çalan kişi bulana kadar devam edecekti muhtemelen ve verilen bilgiye göre de ben telefonumu çalan kişiyi tahmin etmiştim ama dava açmadım. Muhtemelen Kamu davası açarak çalan kişiye ulaşmaya çalışmışlardır ama bulamadıktan sonrada Takipsizlikle dava kapanmıştır.
Size tavsiyem biraz vakit ayırıp doğruca adliyeye gidin ve Suç duyurusunda bulunun...
merhabalar
bu gibi bir olay bizimde başımızdan geçti ama olumlu sonuçlanamadı. ( telefon sahiplerinin yani babamgilin , telefonun çalınması yada kaybolmasına razı olmaları nedeni ile girişim yapılamadı)
telefon geçici olarak kullanılması için eniştemgile verilmişti. onlar araba bagaj da darlık nedeni ile büyük eşya da konulduğu için bagaj kapağı kapatılmamış. bu yüzden de duruken çalındı mı yoksa düşürülüp kayoldu mu bunu bilemediler.
bende emniyete başvurmak istemiştim o zamanlar , babamgilde karşı çıkıp bizi polislerle yüz göz olunur işler uzun sürer diye , aramaktan vazgeçtiler. ( telefon babam gilin üzerinde olduğu için de kendi adıma suç duyurusu yapamıyorum.)
bütün evraklar tamamlamak üzereydim ve savcılığa gidecekken gitmemi istemediler. buda sanırım zaman aşımına uğrar bu süreden sonra...
şimdi uzun süre geçti. fatura sını bulamam. gsm şirketleri savcılıktan yazı istiyorlar , arama yapabilmek için... faturaya alternatif belge ne olabilir sizce .
gsm abonelik belgesinde tel. imei yazımışsa o bizim tel olduğunu kanıtlarmı ? ( çok uzun süre önce alındı , faturada bulunması şimdilik imkansız gibi... )
telefon çok lüks değil . ama bu işin ucunu bırakmamak istiyorum.
Selmangüleç neden polislerle yüzgöz olasın ki
sevgili kardeşim polislerle neden yüz göz olasın ki.git karakola eğer tatmin olmazsan seninle ilgilenilmez ise o zaman de diyeceğini.Ben terör bölgesinde görev yapan bi polisim teröristle bile yüz göz olmak bizim işimiz.Umarım bu düşncen bir an önce gider gel karakolumuza şubelerimize sohbet edin,çay kahve için tanışın kaynaşın ve karınızı öyle verin.ön yarğılı davranarak biz polisleri üzüyorsunuz.öçü değiliz bizde insan evladıyız,