Re: Bir TOSHİBA rezaleti!
Alıntı:
murat7151 rumuzlu üyeden alıntı
87312675k seri nolu bilgisayar kullanıcısıyım
07.11.2008 tarihinde servise gönderdiğim dizüstü bilgisayarımın bu tarihten itibaren 2,5- 3. ay kadar anakart değişimi için bekledim ve en sonunda tüketici hakları hakem heyetine başvurdum, para iadesi kararı aldım. Ama adı büyük toshiba yine beni oyalama yoluna gitti . Ben de asliye hukuk mahkemesine başvurdum, (tüketici mahkemesi sıfatıyla) baktım ki dava sürecek ben tekrar anlaşma yoluna gittim ve benim tercihim olmayan başka bir bilgisayar gönderilmesine maalesef razı oldum. Ama bilgisayar hala elime ulaşmadı. Eğer bilgisayar elime ulaşır ve bilgisayarı beğenirsem davadan vazgeçmeyi ve bu sıkıntı verici süreçten kurtulmayı planlıyorum. Ama toshibayı asla ve asla affetmiyorum; bana yaşattıkları sitres dolu saatleri,günleri, ayları unutmam mümkün değil. toshiba yüzünden uykusuz günler yaşadım, psikolojim bozulma noktasına geldim. Sürekli "aciliyetinizi merkeze iletiyoruz" ifadeleriyle dile kolay 5 ay oyalandım. "biz size en kısa zamanda döneceğiz" ifadelerine rağmen Israrla hep ben aradım; ama hiç ama hiç bana dönülmedi.
Bu arada telefon faturaları da cabası... Şimdi sayın Türk insanına sorarım:
-Bizim ülkemizde para kazanan bir firmanın keyfiyetine mecbur muyuz?
-TOSHİBA adına güvenmek midir bizlerin suçu?
-Müşteri memnuniyetine ve bu firmanın adına sığar mı bu yapılanlar?
-Ben bir öğretmenim ve 5 ay mağdur oldum. Bu maduriyetim illa mahkeme kanalıyla mı sağlanmalı?
Artık ben bu işten sıkıldım, toshibaya derdimi bir türlü anlatamadım. Konuyu bir de basın yoluyla insanlara anlatmayı planlıyorum ve memurlar.net kanalıyla tüm öğretmen arkadaşlarımdan destek arayacağım. Belki bana destek olan, benim halimden anlayan birileri çıkar da herkes işini tam yapmayı öğrenir. Sevgiyle kalın...
Öncelikle elinizdeki bilgisayarın değeri zaten 800 ytl üstüyse, hakem heyetine değil mahkeme başvurmalısınız,
Ayrıca ürününüz gelse dahi tekrar mahkeme gidebilir,3 ay beklediğiniz süre için tazminat talep edebilirsiniz.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle elinizdeki bilgisayarın değeri zaten 800 ytl üstüyse, hakem heyetine değil mahkeme başvurmalısınız,
Ayrıca ürününüz gelse dahi tekrar mahkeme gidebilir,3 ay beklediğiniz süre için tazminat talep edebilirsiniz.
teşekkürle nikon
o zaman ben de öyle yaparım gerçi 159 gün oldu servise gideli ve bilgisayardan ayrı kalalı sanmıyorum artık toshiba bilgisayar filan göndermez
toshibanın beni oyaladığı 6 ay için ticari olarak kullanmadığımdan dolayı tazminat talep edemeyeceğim söyleniyor ama 6 ay bekletilmenin bir cezası olmalıdır değil mi?
Alıntı:
murat7151 rumuzlu üyeden alıntı
toshibanın beni oyaladığı 6 ay için ticari olarak kullanmadığımdan dolayı tazminat talep edemeyeceğim söyleniyor ama 6 ay bekletilmenin bir cezası olmalıdır değil mi?
İspatlayabilirseniz mahkemede, tazminat talep edersiniz.