Finansal Kiralama Kanunu 25. madde
Merhaba,
Finansal Kiralama Kanunu :
SÖZLEŞMENİN FESHİNİN SONUÇLARI
Madde 25 - Sözleşmenin kiralayan tarafından feshi halinde kiracı malı iade ile birlikte vadesi gelmemiş finansal kiralama bedellerini ödemek yükümlülüğü altında olduğu gibi kiralayanın bunu aşan zararından da sorumludur.
Sözleşme kiracı tarafından feshedilirse kiracı malı geri vermekle beraber uğradığı zararın tazminini kiralayandan talep edebilir.
Bu maddeyi 23. maddeyle beraber mi düşünmemiz gerekiyor? Arkadaşlar bu maddedeki çelişki hakkında bilgisi olan var mı?
Re: Finansal Kiralama Kanunu 25. madde
Çelişki nerede, göremedim ben??
Alıntı:
luca rumuzlu üyeden alıntı
Çelişki nerede, göremedim ben??
sözleşmeyi kiralayan feshettiği halde kiracı, vadesi gelmemiş kiralama bedellerini ödemek yükümlülüğü altında ve bunu aşan zararından da kiracı sorumlu
Şimdi anladım. Dediğiniz gibi 23. maddeyle birlikte düşüneceksiniz. Hatta 21 22 23 24 25. maddeleri bir arada düşünmek lazım..
Alıntı:
luca rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi anladım. Dediğiniz gibi 23. maddeyle birlikte düşüneceksiniz. Hatta 21 22 23 24 25. maddeleri bir arada düşünmek lazım..
Teşekkürler..
Cevap: Re: Finansal Kiralama Kanunu 25. madde
çok saçma bi kanun. hem makinayı iade etmeni istiyo hemde vadesi gelmemiş kiraları istiyor hemde 3 gün içinde. yahu adamın zaten parası olsa leasing adı altında faaliyet gösteren tefecilerden kimse makina almaz. ben aldım ve gerçekten çok korkuyorum. sözleşme öyle maddelerle doluki kiracı şirket yetkilisi neredeyse '' bu gün eşimle tartıştım hiçte moralim yok bari bi kaç sözleşme iptal ediyimde keyfim yerine gelsin '' deyip altığı teminatları hemen satışa çıkararak hem kiracıyı hem kefili aşırı sıkıntıya sokabilir. hanki akla hizmetle böyle bir kanun yazmışlar çok merak ediyorum.
Cevap: Re: Finansal Kiralama Kanunu 25. madde
Alıntı:
sanbil rumuzlu üyeden alıntı
bu gün eşimle tartıştım hiçte moralim yok bari bi kaç sözleşme iptal ediyimde keyfim yerine gelsin
Madde 21 22 23 24 ü de okuyun. Bu maddelerde dediğinize benzer bir gerekçe yok :)