Askerlikten muaf kararını bozdurmak mümkün mü?
Sayın hukukçular, bir arkadaşım 2007 yılında aşırı kilo sebebi ile ikinci kez girdiği askeri hastane sağlık kurulundan istemedende olsa normal ölçülerinden 55 kilo fazla ile muaf olmuş ve evraklarını şubesine teslim etmiş, zaman sonra şubesindende muaf olduğuna dair evraklar eline ulaşmış, şimdi bu arkadaş standart boy ve kilo ölçülerine bayağı bir yaklaşmış zayıflamış ve 20 kg fazlası var şuan 26 yaşında askere gitmek istiyor itiraz etmesi mi gerekir veya ne yapabilir ben dedim bekle hukuki netin değerli üstadlarına soralım bi akıl alalım sonra hareket et saygılarımı sunar cevabınız için teşekkür ederim.
Re: Askerlikten muaf kararını bozdurmak mümkünmü
Alıntı:
yakgun rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hukukçular, bir arkadaşım 2007 yılında aşırı kilo sebebi ile ikinci kez girdiği askeri hastane sağlık kurulundan istemedende olsa normal ölçülerinden 55 kilo fazla ile muaf olmuş ve evraklarını şubesine teslim etmiş, zaman sonra şubesindende muaf olduğuna dair evraklar eline ulaşmış, şimdi bu arkadaş standart boy ve kilo ölçülerine bayağı bir yaklaşmış zayıflamış ve 20 kg fazlası var şuan 26 yaşında askere gitmek istiyor itiraz etmesi mi gerekir veya ne yapabilir ben dedim bekle hukuki netin değerli üstadlarına soralım bi akıl alalım sonra hareket et saygılarımı sunar cevabınız için teşekkür ederim.
Merhaba, arkadaşınızın ısrarla askere gitmek istemesindeki neden nedir?
Alıntı:
akdmehmet rumuzlu üyeden alıntı
Vatana borçlu kalmak istemiyor demek ki! Herkes sizin gibi vicdani retçi olacak diye bir kural yok.
Alıntı:
akdmehmet rumuzlu üyeden alıntı
Sizin bu soruyu sormanızdaki neden nedir?????? :(
bildiğim belli bir yıl askerlik açısından takip edilir şartlar oluşmadığı takdirde bir daha alınmamak üzere sağlık nedeniyle terhis kararı verilir ilk anda şartlarda bir hata olmadığı takdirde geri almanın sözkonusu olmayacağı kanaatindeyim.
Cevap: Re: Askerlikten muaf kararını bozdurmak mümkünmü
Merhaba
Ben de 2 sene önce psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı askerlikten muaf raporu aldım. Fakat Geçen 2 yıl içerisinde rahatsızlığım geçti. Şimdi askere gitmek istiyorum. Mümkün müdür acaba ? Mümkünse ne yapmam gerekiyor ? Yanıtlarsanız sevinirim.