11/10/2008 tarih ve 27021 sayılı çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tespit işlemleri yönetmeliği hk.
Merhabalar. Ben 1992 yılından bu yana Tip 1 Diabet (İnsüline Bağımlı) ve Hipertansiyon tanısıyla tedavi gören bir şeker hastasıyım. 2006 yılında Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra devlet hizmet yükümlülüğümü yerine getirmek üzere sağlık ocağı hekimliği yapmaya başladım. Göreve başladığım tarihe kadar annemin emekli sandığı üzerinden insülinlerimi ve tansiyon ilaçlarımı karşılamaktaydım. 2009 yılı başında görev süremi doldurup ihtisas sınavına hazırlanmak üzere devlet memurluğundan istifamı verdim ve emekli sandığına annemin üzerinden sağlık karnesi almak üzere yeniden başvurdum. Ancak emekli sandığı bana 11/10/2008 tarih 27021 sayılı ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ uyarınca karne verilemeceğini bildirdi. Aldığım sağlık kurulu raporuna göre %40 malülüm ancak bu karneyi almam için oranın %60 olması gerekiyormuş. Şu durumda maliyeti çok yüksek olan insülinlerimi ve tansiyon ilaçlarımı kendim karşılamak durumunda kalıyorum ve dolayısıyla mağdur oluyorum. Daha önce hiçbir sorunla karşılamadan bana karne veriliyordu. Tekrar karne alabilmem için yönetmeliğe göre komplikasyonlu diabet olmam gerekiyormuş yani bunun için diabetimden dolayı kalp krizi geçirmem, kör olmam, böbrek yetmezliğine girmem veya ayaklarımın kesilmesi gerekiyor. Taktir edersiniz ki bu komplikasyonlar geliştikten sonra da devletin benim insülinlerimi karşılaması bir anlam ifade etmiyor. Beni mağdur eden bu yönetmelik ve buna sebep olanlara karşı ne yapabilirim? Bu yönetmeliğin iptali istemiyle dava açabilir miyim? Açabilirsem nereye ne şekilde? Lütfen bana yol gösterir misiniz?
Re: 11/10/2008 tarih ve 27021 sayılı çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tespit işlemleri yönetmeliği hk.
Mevzu ile ilgilenecek arkadaşları dört gözle ve sabırla bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim...