İlamsız takiplerde ödeme emri
Merhaba;
Aşağıda belirttiğim durumumla ilgili ne gibi işlemler yapabileceğim hakkında bana yardım edebilirseniz sevinirim.
Yaklaşık 1 yıl önce bir kredi kullandım. İşten ayrıldığım için taksitlerini ödemede sorunlar yaşadım. Krediye eşim kefil olmuştu. Bugün onun adına icra dairesinden ilamsız takip emri gönderilmiş. Ödenmesi istenilen miktarı bir anda ödeme şansımız yok. bununla ilgili ne yapabiliriz?
Ayrıca "tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla sözleşmedeki teselsül hükümleri gereğince ödenmesi emridir" ne anlama gelmekte?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: ilamsız takiplerde ödeme emri
Alıntı:
crazyairforce rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Aşağıda belirttiğim durumumla ilgili ne gibi işlemler yapabileceğim hakkında bana yardım edebilirseniz sevinirim.
Yaklaşık 1 yıl önce bir kredi kullandım. İşten ayrıldığım için taksitlerini ödemede sorunlar yaşadım. Krediye eşim kefil olmuştu. Bugün onun adına icra dairesinden ilamsız takip emri gönderilmiş. Ödenmesi istenilen miktarı bir anda ödeme şansımız yok. bununla ilgili ne yapabiliriz?
Ayrıca "tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla sözleşmedeki teselsül hükümleri gereğince ödenmesi emridir" ne anlama gelmekte?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Tahsilde tekerrür olmamak kaydı,asıl borçlu tarafından borç tamamen veya kısmen ödendiği takdirde kefil açısından mükerrer ödemeye neden olmaması için konulan bir kayıt.
Kredi veren kurumun avukatı ile görüşün,bir ödeme planı sunabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Selin Çam rumuzlu üyeden alıntı
Tahsilde tekerrür olmamak kaydı,asıl borçlu tarafından borç tamamen veya kısmen ödendiği takdirde kefil açısından mükerrer ödemeye neden olmaması için konulan bir kayıt.
Kredi veren kurumun avukatı ile görüşün,bir ödeme planı sunabilirsiniz.
cevap için teşekkürler. peki eşim icra müdürlüğüne mal beyanında bulunması gerekiyormu? 7 gün içerisinde bulunması gerekir aksi takdirde borcu kabullenmiş olur diyor. başvuruda bulunursa icra takibi durur mu?
Ödeme emrinin tebliğinden itibaren, ihtar kısmında yazılı süre içinde (yedi gün) itiraz edilmediği takdirde takip kesinleşir.Yedi gün içinde takibe itiraz etmeyen borçlunun aynı yedi gün içinde borcunu ödemesi veya mal beyanında bulunması gerekir.
Bu sürede borç ödenmezse icra takibine devam edilir ve borçluya karşı haciz istenebilir.
yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Alıntı:
crazyairforce rumuzlu üyeden alıntı
cevap için teşekkürler. peki eşim icra müdürlüğüne mal beyanında bulunması gerekiyormu? 7 gün içerisinde bulunması gerekir aksi takdirde borcu kabullenmiş olur diyor. başvuruda bulunursa icra takibi durur mu?
İlamsız takiplerde; borçlunun ödeme emrini tebellüğ ettiği tarihten itibaren ödeme süresi 7 gündür.Bu süre içinde borçlu borca itiraz etmez ise takip kesinleşir.Alacaklının bu kesinleşme sonrası borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına haciz koyma imkanı vardır.
Şu anda mal beyanı ile ilgili cezai müeyyideler askıda olsa bile borçlulara şunu öneriyorum; "Mal beyanında bulununuz"
İlamsız takiplerde ; icra takibinin durması için borca itiraz edilmesi gerekir.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
İlamsız takiplerde; borçlunun ödeme emrini tebellüğ ettiği tarihten itibaren ödeme süresi 7 gündür.Bu süre içinde borçlu borca itiraz etmez ise takip kesinleşir.Alacaklının bu kesinleşme sonrası borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına haciz koyma imkanı vardır.
Şu anda mal beyanı ile ilgili cezai müeyyideler askıda olsa bile borçlulara şunu öneriyorum; "Mal beyanında bulununuz"
İlamsız takiplerde ; icra takibinin durması için borca itiraz edilmesi gerekir.
Peki hem itiraz ettik hemde mal beyanında bulunduk. itirazdan sonra ne gibi bir süreç başlar. ek avukatlık masrafları ve dava masrafları eklenir mi? ödenmesi gereken miktar 8500 tl civarında, 1500-2000 gibi teminat versek gerisi taksitlendirilir mi? yoksa haciz yoluyla alınırmı?
İtiraz üzerine takip durur ancak itirazınızda haksız iseniz alacağın %40'ı oranında tazminat ödemek durumunda kalırsınız.
Alıntı:
Av.Selin Çam rumuzlu üyeden alıntı
İtiraz üzerine takip durur ancak itirazınızda haksız iseniz alacağın %40'ı oranında tazminat ödemek durumunda kalırsınız.
bilgileriniz için teşekkür ederim.