Yurtdışı kredi kartı borcum
Sizlerle çok yakın bir dostumun derdini paylaşmak istiyorum. Bundan yaklaşık olarak 2yıl önce iş için yurtdışında çalışmaya gittim. Orda maaşım yatması için verilen banka kredi kartını ihtiyaçlar için kullandım.Ardından kısa bir süre sonra işten ayrıldım ve ülkeme döndüm. Türkiye de de aynı bankaya ait 10 yıldır kullandığım kredi kartım var. Fakat orda kullanıp sahip olduğum kredi kartıyla ilgili burdaki hesabıma yansıyan borç olmadı.Yurdışındaki bankaya mail yoluyla ulaşmaya çalıştım.Onlara heray belli bir miktarı yollayacağımı nereye ne şekilde yollayabileceğimi sundum.Fakat durum iyice anlaşılamadı.Cevaplamalar kesildi.2 yıldır bana bu konuda herhangi bir uyarı gelmedi.Şuan 3aydırda işsizim,maddi durumum çok kötü ..Kötü bir sürprizle karşılaşacak güçte değiliz aile olarak, bu konuda beni bilgilendirirseniz en kısa zamanda sevinirim.
Re: Yurtdışı kredi kartı borcum
Alıntı:
adaletliyim2009 rumuzlu üyeden alıntı
Sizlerle çok yakın bir dostumun derdini paylaşmak istiyorum. Bundan yaklaşık olarak 2yıl önce iş için yurtdışında çalışmaya gittim. Orda maaşım yatması için verilen banka kredi kartını ihtiyaçlar için kullandım.Ardından kısa bir süre sonra işten ayrıldım ve ülkeme döndüm. Türkiye de de aynı bankaya ait 10 yıldır kullandığım kredi kartım var. Fakat orda kullanıp sahip olduğum kredi kartıyla ilgili burdaki hesabıma yansıyan borç olmadı.Yurdışındaki bankaya mail yoluyla ulaşmaya çalıştım.Onlara heray belli bir miktarı yollayacağımı nereye ne şekilde yollayabileceğimi sundum.Fakat durum iyice anlaşılamadı.Cevaplamalar kesildi.2 yıldır bana bu konuda herhangi bir uyarı gelmedi.Şuan 3aydırda işsizim,maddi durumum çok kötü ..Kötü bir sürprizle karşılaşacak güçte değiliz aile olarak, bu konuda beni bilgilendirirseniz en kısa zamanda sevinirim.
Eninde sonunda borcu senden faizi ile alırlar.
Borç yurtdışında dolayısıyla bence alamazlar.Niye dersen ancak sen o ülkeye gidersen orda gene çalışırsan alırlar.Yani borç fransada sen Türkiyede yani bence zaten zor durumdasın o borcu fazla kurcalama.Dolayısıyla.T.C kanunlarına tabisin.Oysa borç hangi ülkede yapıldı ise o ülkede seni banka mahkemeye vermişşse dolayısıyla o ülkeye gitmezsin olur biter arkadaşım.Ama illada giderim dersen sen bilirsin.
merhaba
benzer bir durum beni için de geçerli
acaba bir bilgisi olan var mı, bir sorun yaşanır mı?
Bir yabancı (veya banka) Türkiye'de pekala icra takibi yapabilir veya alacak davası açabilir. Bir avukata vekaletname verebilir ve alacağını takip ettirebilir. Ancak yabancıların Türkiye'de dava açabilmesi bir miktar teminat yatırması gerekir ki bankanın bundan kaçınacağını sanmam.
Kanımca adresinizi bulamadıklarından dolayı takip etmiyorlardır...