İşveren tarafından 25/II den fesihte kıdem, ihbar tazminat ve işsizlik sigortası
Merhabalar,
Geçen hafta işyerim tarafından 25/II madde adı altında iş akdime son verildi.
Yönetim kurulu kararındaki ''25/II nedir'' ve ''Kıdem İhbar Tazminatı alabilecekmiyim?'' diye sorduğumda personel şefi ''bilmiyorum sonra haber verilir'' dedi.Kararı zorla bize ''Okudum,anladım'' yazdırıp imzalattı , İbraname ve Feragatname adı altında 2.kağıtta ''tüm maaş,prim,haftalık izin,ihbar,kıdem tazminatlarımı aldım'' ifadelerini görünce tazminatlarımızın ödeneceğini düşünüp ''Hakediş ve alacaklarımın ödenmesiyle kabul ederim.'' diye not düşüp onada imza attık.
Dün tazminatı sorduğumda aynı personel şefi ''Aaa sizi 25/II den işten çıkarttık tazminat alamıyosunuz dedi'' :kızgın:
Şimdi öğreniyorum ki ne Kıdem İhbar Tazminatı ne de İşsizlik Sigortasından faydalanabiliyorum... :( :( :(
Sizce ne yapmam gerekli?
Saygılar
Re: İşveren tarafından 25/II den fesihte kıdem, ihbar tazminat ve işsizlik sigortası
Merhaba
İşverenin işakdinizi sonlandırdığı madde ;
Madde :25
II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri: maddesi
Öncelikli olarak bu maddeden çıkışınızın neden yapıldığının açık olarak tarafınıza yazıyla bildirilmesi gerekir. işveren kafasına göre 25/II'den çıkış yapamaz eğer size böyle bir bildirim yapılmadıysa itiraz edip işe iade davası açabilirsiniz. Eğer işveren iddasında haklı ise ozaman iş akdinizi kıdem ve ihbar tazminatı ödemeden sonlandırabilir.
Saygılarımla