Maddi manevi tazminat davası ve yalancı şahitlik
Merhabalar...
Çalıştığım iş yerinde asıl görevim dışında çatıya gönderildim ve düştüm ayağım kırıldı. Müfettişler incelemeye aldı iş yerine ceza geldi. 3 yıl ssk istiraat raporu verdi akabinde iş başı verdi. iş veren beni çalıştırmadı çünkü değneğe mahkum kaldım.. evde otur biz sana aydan aya bir şeyler veririz dediler. 2 yıl Sigortam devam etti ama maaş ödemediler. ben de mahkemeye verdim. gel anlaşalım dediler gittim sonuç çıkmadı bana ihbarname gönderdiler işe gelmezsen çıkarılacaksın diye. gittim tekrar eve yolladılar beni. sonra işten 25/2/g maddesinden dolayı çıkarıldığıma dair yazı geldi. 1. iş mahkemesine vermiştim bunları. orda çalışanlardan biri de 9. iş mahkemesine ve müfetişe yalancı şahitlik yapmış. Güya ben çatıya kendi isteğimle çıkmışım. Halbuki ben çatıya çıktığım gün bu kişi izne ayrılmıştı ve memleketinde idi. Mahkemde şahitlerim bunu doğruladı. Şimdi hakim 3 kişilk bilir kişinin incelemesine karar verdi. Yalancı şahitlik yapan kişi bunu bir dilekçe ile itiraf etti ve imzalı itiraf dilekçesi şu anda bende ve avukata da kopyasını verdim dosyaya koy diye. avukat dosyaya koyamam ve bunun bir önemi yok diyor. Bu doğru mu ne yapabilirim..? (Mahkeme 28 Nisan 2009'da) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Maddi manevi tazminat davası ve yalancı şahitlik
Mahkemeniz geçmiş cevap verememişiz ne oldu gelişmeleri aktarırmısınız?