Pozisyon değişikliği halinde sosyal haklar
Sayin Ustadlar,
Benim sorum olacak mumkunse gorusleriniz almak istiyorum. 1996 yilindan beri calistigim sirkette halen bulundugum Satis Mudurlugu pozisyonundan kendi itegimle ayrilmam halinde yeni pozisyon Idari Mudurluk ( sirket organizasyonun da dah alt ta bulunmaktadir.) gecis halinde benim kabul edemeyicegim bir ucreti onererek vede firma araci kullanma hakini benden alabilirlermi?
Firma racini ise satis mudur olmadan cok once sadece ofis islerinde calisirken kullamaya baslamistim.
Beni bu konuda aydinlatabilirseniz sevinirim.
Saygilarimla
Hakan ILBAY
Re: Pozisyon degisikligi halinde sosyal haklar
Sorunuz size tahsil edilmiş olan firma aracının ,yeni görevinize geçişiniz nedeniyle sizden alınıp alınamayacağı ise;
geçecek olduğunuz pozisyon için tahsis edilmiş bir firma aracı yoksa , sizden aracı teslim etmeniz istenebilir.
Re: Pozisyon değişikliği halinde sosyal haklar
Erdoğan Bey,
Yanıtınız için teşekkürler efendim.
Peki, ya daha düşük ücret konusunda tekliflerinde ısrar etmeye hukuken hakları varmıdır?
Bana bu konuyu da açıklarsanız müteşekkir kalırım.
Saygılar.
Hakan İLBAY
Re: Pozisyon değişikliği halinde sosyal haklar
Bakın, şu an çalışmakta olduğunuz pozisyona özel sağlanmış imkanlar, geçecek olduğunuz pozisyona tanınan imkanlardan farklı ise, yeni pozisyona sağlanan imkanlar, şu anda size sağlanandan daha az ise, o pozisyona sağlanan imkanları size de sağlamak durumundadır işveren.
Bulunduğunuz pozisyonda çalışmaya devam ettiğiniz sürece işveren tek taraflı olarak ücretinizi düşüremez.Ancak yapacak olduğunuz yeni işin ücreti şu an aldığınızdan düşükse, aynı ücreti teklif edecektir normal olarak.Düşüncem işverenin buna hakkı olduğu yönündedir.