Araç Kiralama ve Sonrasında Oluşan Kaza
Merhaba;
11 / 04 / 2009 tarihinde kiralanan araçta ufak bir kaza meydana geldi trafik sigortası çarpılan aracın hasarını karşılıyor ama kiralanmış olan aracın kasko 'da rent a car sahiplerinin dediğine göre sorun var;
Sorunlarda :
1) Karşılıklı anlaşma ile hazırlanan rapor sonrasında alkol raporunun olmaması
2) Rent A Car aracının kaskosu yok (Tramer sorgulamasında gözükmüyor (Ben KONTROL ETTİM))
Sorularım :
1) Ufak çaplı kazalarda karşılıklı anlaşma durumunda alkol muayenesine ihtiyaç varmıdır ?
2) Rent A Car sahibinin kaskosuz araç kiralamaya hakkı varmıdır ?
3) Rent A Car sahibinin elindeki benim imzalamış olduğu boş senedin ilerde bana sorun oluşturma durumu mevcutmudur ?
Şimdiden ilginiz için teşekkürler ederim.
Saygılarımla.
Re: Araç Kiralama ve Sonrasında Oluşan Kaza
1- Sigorta şirketleri alkol muayene raporlarını ödeme yapmak için şart koşmaktadırlar.
2- Kiralama şirketi aracı kasko sigortası yaptırmak zorunda değildir. Bunun yerine kendi bünyesi içinde bir sigorta fonu oluşturmakta, kiracıya kiralama başlangıcında sigorta isteyip istemediği sorulmaktadır. Kiracı sigorta isterse bunun primini ödemekte ve hasarlardan muaf tutulmaktadır.
3- Boş senet ile hakkınzda icra takibi yapabilirler ve çok büyük ihtimalle yapacaklardır.
İlginiz için çok teşekkürler artık aramızda anlaşıp çözmeye çalışıcaz başka çare yok tekrar teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.
Saygılarımla
neyseki küçük kaza atlatmışsınız geçmiş olsun size