Vergi Kaçakçılığında Dava Zamanaşımı
İyi çalışmalar arkadaşlar
Vergi kaçakçılığı suçundan 2003 yılında dava açılmış, henüz bir karar alınmamış.Olay 2002'de meydana geliyor.
Vergi cezaları 5 yılda zamanaşımına uğruyor,eğer dava açılmışsa ve karar alınmamışsa 7,5 senede zamanaşımına uğruyor diye bir kaç yerde okudum.
Şimdi benim öğrenmek istediğim bu dava ne zaman zamanaşımına uğrar.Bir de zamanaşımına uğrayan davalarda vergi borçları,cezaları siliniyo mu ?Bu borçlar ne oluyo?
Lütfen bana cevap yazar mısınız?
Re: Vergi Kaçakçılığında Dava Zamanaşımı
Alıntı:
Uysal1 rumuzlu üyeden alıntı
İyi çalışmalar arkadaşlar
Vergi kaçakçılığı suçundan 2003 yılında dava açılmış, henüz bir karar alınmamış.Olay 2002'de meydana geliyor.
Vergi cezaları 5 yılda zamanaşımına uğruyor,eğer dava açılmışsa ve karar alınmamışsa 7,5 senede zamanaşımına uğruyor diye bir kaç yerde okudum.
Şimdi benim öğrenmek istediğim bu dava ne zaman zamanaşımına uğrar.Bir de zamanaşımına uğrayan davalarda vergi borçları,cezaları siliniyo mu ?Bu borçlar ne oluyo?
Lütfen bana cevap yazar mısınız?
Herkese iyi çalışmalar
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana bir cevap yazarmısınız?
Şimdi 213 sayılı vuk un hangi maddesinden dava açıldı, ceza üst sınırı kaç yıl? eğer 359. maddeden açılmışsa ve üst sınırı 3 yada 5 yılsa zaman aşımı 5 yıldır, dava açıldığı için yarısı kadar daha eklenir ve 7,5 yıl yapar, yani 2002 + 7,5 = 2009 + 6 ay ay günü siz biliyorsunuzdur ona göre ekleyin, ama dava neden bu kadar uzadı acaba, vergiyi kaçıran siz değil de başka biriyse sonuçta bu olay için dava açılmış ama asıl kaçıran için açılmamış olduğundan 5 yıl zaman aşımı olur ve 2007 yılı itibariyle dolmuş olur.
Soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Bu dava büyük bir ihtimalle 359.maddeden açılmıştır.Bugüne kadar bir karar alınamamasının nedeni ise davalıya ulaşılamaması.En son iki yıl önce bir duruşmaya girmiş.
Peki bu dava zamanaşımına uğradığı taktirde vergi borçları ve cezaları ne oluyor,ortadan kalkıyor mu?Öğrenebilir ?miyim
Vergi borcuna karışmaz kararı veren mahkeme, onu maliyeyle görüşün.