-
Maaş Haczi
İyi çalışmalar dilerim. Benim sorunum şu;
Maaşımda icra var gelen yazı hatırladığım kadarı ile sadece maaşının 1/4 haczedilmesi hakkında. Bu durumda benim iş yerimde alacağım temettü yada kar payı, fazla mesai gibi maaşım dışındaki gelirlerim haczedilebilinirmi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
-
Re: Maaş Haczi
Evet kar payınız veya tasfiye payınız haczedilebilir.Maaş,ödenek, her çeşit ücret haczedilebilir.
-
Maaşınızın 1/4 ü , diğer ücretlerin tamamı haczedilebilir.
-
merhaba erdoğan hocam. bir sorum olcaktı ama yardımcı olabilirseniz minnetttar olurum. benim 6-7 tane kredi ve kredi kartı borcundan dolayı icram var. maaşımın 1/4 ini bir banka alıyor. maaşımın geri kalanına ve ek ders ücretlerime diğer bankalar el konulmuş durumda. yani anlayacğınız maaşımdan 6 aydır bir kuruş bile alamıyorum. bu mümkünmüdür acaba. benim gibileri düşünen hiç mi bir madde yok. kime itiraz edebilirim. teşekkür ederim.
-
Maaşınızdan bir kuruş alamamanız ilginç maaşınız üzerinde sadece bir haciz uygulanabilir 3/4 ünü alırsınız her ay. Birden fazla kesinti yapılamaz bir borç bitince diğer borç için kesinti yapılır. Birden fazla kesinti nedeni ile hiç maaş alamıyorsanız kuruma dilekçe verin gerekirse şikayet edin. Siz mümkün mertebe başkalarından borçlanıp borcu ödeyin bankalar filan Allah muhafaza öde öde bitmez.
-
Arkadaşlar kirlilik oluşmaması için yeni bir konu açmadım.Burdan devam etmeyi uygun buldum.
Arkadaşlar,ben bir kurumda memur olarak aylık net maaş 1280TL'ye çalışmaktayım.Maaşıma nafakadan dolayı haciz konmuştu.Maaşımdan her ay 1/4 oranında kesilmekte idi.Bu kesinti devam ederken vekil ücreti alacagından dolayı tekrar haciz konmuştur.Yani iki ayrı icra haciz dosyası mevcuttur.Çalışmış olduğum kurum ise benim maaşımdan iki aydır 196 vekil ücreti alacağından ve devam eden nafa alacağı olmak üzere toplam 422TL kesinti yapmaktadır.Halbuki birden fazla haciz olma durumunda sıraya konulur.Önde olan haczin kesintisi bitmedikce sonraki haciz için kesintiye geçilemez denilmektedir.Benim sorum şunlardır;
1-Böyle bir kesinti yapmak mümkünmüdür?
2-Çalışmakta olduğum kurumun muhasebecisine keyfi tutumundan dolayı ne yapmak gerekir? Bu durum suç teşkil etmezmi? Saygılarla
-
Nafaka alacağının maaşınızdan tamamen kesilmesi gerekirdi neden1/4 kesilmiş anlamadım belki karşılıyodur o yüzden. Vekil alacağı için 2.bir takip nasıl yapılmış o da anlaşılır iş değil. Nafaka alacağının vekalet ücretimi bu? sadece vekalet ücreti için ayrı bir dosyamı açılmış? Eğer öyleyse 2.haczi icra hakimliğinden kaldırabilirsiniz.
Muhasebeciyi babasına şikayet ediniz.
-
Sayın engin bey,verdiginiz bilgiler için teşekkürler.Benim birikmiş nafaka borcundan dolayı devam eden bir kesinti mevcuttur.Vekil alacağına gelince,aynı avukat benim nafaka borcumu ödediğim ve makbuzunuda hakim beye göstermeme(Dava Acılmadan önce ödedim) rağmen keyfi dava açılmasından dolayı asgari vekalet ücreti olan 140TL ödememe karar verdi.Aslında bu bir başka konu ama ben bu parayı icraya ödememe rağmen eksik ödendi denilerek 196TL daha ödenmesi için maaşa haciz konulması yönünde yazı yazılmıştır.Yani anlayacağınız vekalet ücretinin vekalet ücretini ödemem istenilmektedir.
Biriken nafaka borcunu daha önce aylık 325TL olarak yatırırken bu ay ise birikmis nafakadan 225 + 196 TL de vekalet ücreti alacağından olmak üzere toplam 421TL kesinti yapılmıştır.Saygılarla
-
merhaba hocam. öncelikle değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.mahsuru yoksa bir sorum olacaktı.
iki icradan biri maaşımın 1/4 ünü alıyor. ikinci icra da sırasını beklerken benim bütün gelirime (maaş ve ikramiye) bloke koymuştu.
konuyu araştırınca bir yanlışlık olduğunu söylediler. yanlışlık avukattan veya icra müdürlüğünden kaynaklanıyormuş. yanlışlık yüzünden tam 7 ay bir kuruş bile alamadan perişan bir şekilde çoluk çocuk geçirdik.
yanlışlık kimden kaynaklanıyorsa kaynaklansın(avukat, icra müdürlüğü) tazminat davası açabilirmiyim acaba. sonuçta maddi ve manevi çok büyük zararlar gördüm. açabiliyorsam nereye ve nasıl açabilirim. bu cevaba inanın çok ihtiyacım var. çok teşekkür ederim.
-
Osman bey tazminat davası açma hakkınız yok diyemem ama inanın bu yola başvurduğunuza pişman olursunuz. Avukat için zor o talepte bulundum icra müdürlüğü kabul etmeseydi diyecektir ki haklı çıkar muhtemelen kabak bi tek icra müdürüne patlayabilir o da uğraş dur 200- 300 lira tazminat eline geçerse şükret. Senelrce mahkemelerde uğraşmaya değmez tazminat davalarında tutar çok az ülkemizde. Geçmiş olsun