İşyerinin kapanmasıyla elde edilen tazminat hakkı
firmamda 9 yıldır çalışıyorum, firma vergi cezalarından dolayı kapanmak üzere, yeni bir firma adı altında çalışmaya devam edeceğiz. mevcut firmadan yeni firmaya herhangi bir yazışma yapılamadığı için tüm haklarımızı hukuki olarak kaybedeceğimizi ama haklarımızın kişisel güven çerçevesinde patronda gizli kalacağını bildirildiler bize. açıkcası patronun vicdanına kaldık. ayrıca yaklaşık 2-3 senedir 3-4 aylık maaşlarımız içerde kalarak devam ediyoruz yani henüz ocak ayında hak edilen ve aralık ayında ödenmesi gereken maaşımızı 10/4 tarihinde aldık. Bu hal 2-3 senedir bu şekilde sürdüğü için 4 aydır elemanının ne yediğini ve ne içtiğini düşünmeyen bir patronun hakkına hukukuna ve vicdanına nasıl güvenilir? açıkcası ortada kalmaktan korkuyorum, ne önerirsiniz, bu konuda yetkililerden veya aynı tecrübeyi yaşamış arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Re: İşyerinin kapanmasıyla elde edilen tazminat hakkı
İş akdinizi haklı nedenle feshedip almadığınız haklarınız için yargı yoluna gidebilirsiniz.
Sizinle yazılı bir sözleşme yapılmazsa dediğiniz gibi patronuın vicdanına kalırsınız.
Esenkalın.