sevgili arkadaşlar merhaba. size uzun bir olayı mümkün olduğu kadar kısa yazmaya çalışacağım. ben yaklaşık 2 yıl önce iki evi (biri benim biri annemin) ipotek ettirerek arkadaşıma ortak oldum. 2 yıldır arkadaşım teminat mektubu alarak ticaret yaptı ve odemeleri bankaya zamanında yaparak krediyi kapattı açtı kapattı açtı. neyse, bu krizden dolayı son kullandığı krediyi her iki ev için kapatamayınca banka bu sefer faiz istemeye başladı. faizi de odemeyince bu sefer banka eğer faiz yada kredinin tamamını yatırmazsanız icra yoluna gidileceğini duyurdu. böyle bir olayın başıma nasıl gelebileceğini düşünemedim bilemiyorum ama önemli olan şu an itibariyle ne yapabilirim. annemlerin evinin kredi borcu 50000TL bunu yatırırsam ipotek kalkabilirmiş fakat benim evimin borcu ne yazık ki çok fazla ve bu miktarı bulamam. benim evimin ipotek işlemini yürüten banka biraz esnek davranıp faiz ödenmediği halde şimdilik bir zorluk çıkarmıyor. fakat annemlerin evi ile ilgilenen banka DERHAL krediyi tamamen kapattın diyor. taksitlendirmeye bile gitmek istemiyor.
benim elimde şu an ne var:
1) her iki evin bedeli kadar ortağımdan SENET (ÇEK DEĞİL) almıştım ne olur ne olmaz diye ama bunların üzerindeki tarih henüz gelmedi. birisi kasım diğeri temmuz.
2) banka ile anlaşarak taksitlendirme yolunu seçmek istiyorum ama banka sıcak bakmıyor
3) ortağım ise yurtdışında ve ülkeye gelip gelmeyeceğini bilmiyorum.
4) türkiye de şirketi var ama gayrimenkulu hem yurtdışı
5) antalya dan bir ev almıştık ve dörtte birini ben ödedim kredi çekerek geri kalanını kendisi halletti kredi çekerek. ev benim üstüme kayıtlı fakat tapu fotokopim yok sadece banka kredi kağıtlarım ve arkasında tapu örneği yazan bir kağıt.
DURUM BUNDAN İBARET ARKADAŞLAR. BANA NE OLUR YARDIM EDİN. İNSANLARA GÜVENDİM FAKAT GÖRÜYORSUNUZ İŞTE HAYATINIZI ALT ÜST EDEBİLİYORLAR.